Οι προσθήκες φέρνουν το 4-2-3-1

Το έθιξε στη συνέντευξη του στη Nova ο Γιάννης Αναστασίου εστιάζοντας στην επιστροφή του Εμίρ Μπαϊράμι και στο φορμάρισμα του Θανάση Ντίνα, αναφέροντας ότι του δίνουν τη δυνατότητα να βάλει και άλλα στοιχεία στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού. Ο Έλληνας τεχνικός έχει στο μυαλό του την αλλαγή συστήματος.

Ελλείψει και του Μάρκους Μπεργκ, ο οποίος θέλει σχεδόν δύο μήνες ακόμα για να επανέρθει σε φουλ αγωνιστική κατάσταση, ο Αναστασίου έχει διακρίνει ότι δημιουργικά ο Παναθηναϊκός δυσκολεύεται με το 4-4-2 σε ρόμβο. Το σύστημα αυτό καθιέρωσε πέρυσι στο δεύτερο μισό της σεζόν με τα γνωστά θετικά αποτελέσματα. Μόνο που τότε ήταν ο Μπεργκ στα καλύτερά του και βέβαια υπήρχε ο ρόλος – κλειδί του Αμπεΐντ.

Ο Ντίνας ως αριστερό χαφ έχει αποδώσει πολύ καλά και σε συνδυασμό με τη σταδιακή επανάκαμψη του Μπαϊράμι, ο οποίος μπορεί να παίξει τόσο στα δεξιά όσο και ελεύθερος πίσω από τον επιθετικό, προσφέρει στον Αναστασίου τη δυνατότητα να κάνει μετατροπές στον τρόπο ανάπτυξης. Υπό τον κίνδυνο ο Παναθηναϊκός να γίνει εύκολος στο «διάβασμα» από τους αντιπάλους, ο Αναστασίου ψάχνει λύσεις. Όταν ο Μπαϊράμι θα μπει 100% σε αγωνιστικό ρυθμό τότε όλα θα γίνουν πιο εύκολα. Έτσι και αλλιώς πάντως αρχής γενομένης από τον αγώνα με την Καλλονή, οι Πράσινοι φιλοδοξούν να παρουσιάσουν ένα διαφορετικό πρόσωπο.

Σχετικά άρθρα