Αρχική / Διάφορα αλλά όχι Αδιάφορα / Μεγάλη υπόθεση απάτης σε βάρος εταιρειών κινητής τηλεφωνίας
Μεγάλη υπόθεση απάτης σε βάρος εταιρειών κινητής τηλεφωνίας thumbnail

Μεγάλη υπόθεση απάτης σε βάρος εταιρειών κινητής τηλεφωνίας

Πραγματοποιούσαν τηλεφωνικές συνδέσεις με πλαστά δικαιολογητικά και πωλούσαν τις συσκευές που τους χορηγούσαν οι εταιρείες -Στο κόλπο και υπάλληλος καταστήματος κινητής τηλεφωνίας


Μεγάλη απάτη σε βάρος εταιρειών κινητής τηλεφωνίας έφερε στο φως της δημοσιότητας η Ελληνική Αστυνομία. Στην υπόθεση εμπλέκονται τρία άτομα, τα οποία και συνελήφθησαν την Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για δύο άνδρες 32 και 44 ετών και μία 30χρονη. Μάλιστα, μεταξύ των συλληφθέντων είναι και ένας υπάλληλος καταστήματος κινητής τηλεφωνίας. 


Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. τα μέλη της οργάνωσης πραγματοποιούσαν συνδέσεις κινητής τηλεφωνίας με τη χρήση πλαστών δικαιολογητικών και στη συνέχεια πωλούσαν τις συσκευές κινητής τηλεφωνίας που τους χορηγούσαν οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας. Για τη σύναψη των συμβολαίων χρησιμοποιούσαν πλαστά στοιχεία ταυτότητας, εκκαθαριστικά και αποδεικτικά λογαριασμών.


Το παράνομο περιουσιακό όφελος που αποκόμισαν από τις συνδέσεις υπερβαίνει τα 35.000 ευρώ.


Πώς έστησαν το κόλπο


Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι συλληφθέντες συγκρότησαν από τον Αύγουστο του 2013 εγκληματική ομάδα με διαρκή δράση και διακριτούς ρόλους, προκειμένου να αποκομίσουν παράνομο περιουσιακό όφελος, εξαπατώντας εταιρείες και ιδιοκτήτες καταστημάτων κινητής τηλεφωνίας.


Ειδικότερα, πραγματοποιούσαν με τη χρήση πλαστών δικαιολογητικών, συνδέσεις κινητής τηλεφωνίας με μεγάλη διάρκεια και αυξημένο πάγιο, έχοντας ως στόχο να λάβουν αυξημένες επιδοτήσεις και να τους χορηγηθούν ακριβές συσκευές κινητής τηλεφωνίας, τις οποίες στη συνέχεια πωλούσαν και απεκόμιζαν παράνομο περιουσιακό όφελος.


Συγκεκριμένα, ο 44χρονος, χρησιμοποιώντας στοιχεία πολιτών, κατήρτιζε φωτοαντίγραφα πλαστών δελτίων ταυτότητας, εκκαθαριστικά και αποδεικτικά λογαριασμών.


Στη συνέχεια έδινε τα προαναφερόμενα δικαιολογητικά, στον 32χρονο, υπάλληλο καταστήματος κινητής τηλεφωνίας, ο οποίος μεριμνούσε για την ευχερή σύναψη των συμβολαίων κινητής τηλεφωνίας, γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι αυτή πραγματοποιείται με πλαστά δικαιολογητικά.


Προκειμένου να μην αποκαλυφθεί η δράση τους, εμφάνιζαν για την σύναψη των συμβολαίων αλλά και για την παραλαβή των κινητών τηλεφώνων, την 30χρονη καθώς και άλλους συνεργούς τους, τις φωτογραφίες των οποίων ενσωμάτωναν στα πλαστά φωτοαντίγραφα των δελτίων ταυτότητας.


Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του 32χρονου υπαλλήλου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: • Ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής

 • Ένας σκληρός δίσκος

 • Δύο κινητά τηλέφωνα

 • Επτά κάρτες κινητής τηλεφωνίας ( SIM ),

 • Παραστατικά εταιρείας κινητής τηλεφωνίας εκδοθέντα σε στοιχεία διαφορετικά του 32χρονου.


Επίσης, σε έρευνα στην οικία του 44χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: • Δύο σκληροί δίσκοι,

 • Μία φορητή συσκευή αποθήκευσης δεδομένων,

 • Δύο κινητά τηλέφωνα,

 • Τρία απολεσθέντα δελτία ταυτότητας,

 • Πλήθος εκτυπώσεων πλαστών δελτίων ταυτότητας ανυποψίαστων πολιτών, εκκαθαριστικών και αποδεικτικά λογαριασμών και

 • Το χρηματικό ποσό των 3.000 ευρώ.


Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των συνεργών τους και τυχόν άλλων παθόντων

Read more: http://www.newsbomb.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X