Αρχική / Ψυχολογία / Οικογένεια / 5 συμβουλές για να γίνει το παιδί σου ευτυχισμένο
5 συμβουλές για να γίνει το παιδί σου ευτυχισμένο  thumbnail

5 συμβουλές για να γίνει το παιδί σου ευτυχισμένο

Σε έναν κόσμο όπου οι απαιτήσεις μας σπρώχνουν να αγοράζουμε περισσότερα, να έχουμε περισσότερα, να κάνουμε περισσότερα και να είμαστε οι πρώτες (οικογένεια, δουλειά, σπίτι), μπορεί να είναι δύσκολο να αναθρέψουμε παιδιά που αισθάνονται ευχαρίστηση και ευγνωμοσύνη, ειδικά με τα πιο απλά πράγματα που προσφέρει η ζωή. Μπορούμε όμως να τα βοηθήσουμε να εκτιμήσουν και να απολαύσουν αυτά που έχουν:

-‘Σπρώξτε’ το παιδί σας να κοιτάζει καταστάσεις που θα το ευχαριστήσουν. Αντί να επικεντρώνεται στα αρνητικά, βοηθήστε το να ξεκινήσει την ημέρα του με την πρόθεση και την προσδοκία ότι κάτι θαυμάσιο πρόκειται να συμβεί ακόμη κι’ αν είναι κάτι απλό όπως "σήμερα θα βγάλουμε βόλτα το σκύλο".

-Ζήστε με ευγνωμοσύνη. Αν σας δουν να ευχαριστείτε θερμά κάποιον που σας κρατά την πόρτα του ανελκυστήρα ή να ευχαριστείτε τον ταχυδρόμο που σας φέρνει τα γράμματα , τα παιδιά θα καταλάβουν ότι το να λέμε "ευχαριστώ" είναι τρόπος ζωής.

-Βοηθήστε τα παιδιά σας να βιώσουν τη χαρά της ανταλλαγής των φυσικών τους χαρισμάτων και των ικανοτήτων τους με τους άλλους. Τα παιδιά που κάνουν εθελοντισμό(π.χ σε καταφύγιο ζώων) ή που βοηθάνε στη καθημερινότητά τους τα μικρότερα παιδιά, παίρνουν μια ευχάριστη αίσθηση με το να είναι γενναιόδωρα και ευγενικά με τους άλλους. 

-Δημιουργήστε ένα τελετουργικό δείπνο στο οποίο θα περιλαμβάνεται η ανταλλαγή ευχάριστων ειδήσεων.

-Ολοκληρώστε την ημέρα σας σκεπτόμενοι τα θετικά της. 

Αν υιοθετήσετε την ευγνωμοσύνη και την εκτίμησή στην οικογενειακή σας καθημερινότητα η ευτυχία θα έρθει φυσικά. Διαβάστε περισσότερες συμβουλές στο www.manamia.grComments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X