Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / «Ωμή παρέμβαση στη μετάδοση της ομιλίας Τσίπρα»
«Ωμή παρέμβαση στη μετάδοση της ομιλίας Τσίπρα»  thumbnail

«Ωμή παρέμβαση στη μετάδοση της ομιλίας Τσίπρα»

Ο πρόεδρος και ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΝΕΡΙΤ, παραιτήθηκαν από τη δημόσια τηλεόραση. Για «ωμή παρέμβαση» στην αυριανή ομιλία Τσίπρα έκανε λόγο ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης. Τι απαντά η Σ. Βούλτεψη.«Ωμή παρέμβαση» καταγγέλλει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης,αναφερόμενος στον χειρισμό από την ΝΕΡΙΤ της μετάδοσης της αυριανής ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα αλλά και της συνέντευξης Τύπου που θα παραχωρήσει την Κυριακή στο πλαίσιο της 79ης ΔΕΘ.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Αυγή», ο «πραγματικός λόγος της παραίτησης» της διοίκησης της δημόσιας τηλεόρασης (Αντώνης Μακρυδημήτρης-πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΝΕΡΙΤ και Ροδόλφος Μορώνης-αναπληρωτής πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, υπεύθυνος για τον σχεδιασμό του προγράμματος της ΝΕΡΙΤ) είναι η πρωτοφανής απόφαση της ΝΕΡΙΤ να μην καλύψει τηλεοπτικά την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ.
Ο κ. Σκουρλέτης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, υποστήριξε ότι σε καταρχήν επικοινωνία που είχε με τονδιευθυντή περιεχομένου της ΝΕΡΙΤ αναφορικά με τις μεταδόσεις, εκείνος του ξεκαθάρισε ότι το κανάλι θα αποφασίσει πώς θα χειριστεί και πώς θα καλύψει την παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στηνΘεσσαλονίκη.
Ο κ. Σκουρλέτης πρόσθεσε ότι στην συνέχεια επικοινώνησε με τον κ. Μακρυδημήτρη ο οποίος τον διαβεβαίωσε ότι θα μεταδοθούν κανονικά και οι δυο συνεντεύξεις.
Ωστόσο, το παρασκήνιο οδήγησε σε ρήξη και παραιτήθηκαν ο κ. Μακρυδημήτρης, αλλά και ο αναπληρωτής του Ροδόλφος Μορώνης, είπε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.


Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ


Σχετική ανακοίνωση εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ όπου επιτίθεται και στον πρωθυπουργό σημειώνοντας ότι «είναι τόσο προκλητική αυτή η λογοκριτική πρακτική, με παρέμβαση μάλιστα προσωπικά του ίδιου του πρωθυπουργού, που προκάλεσε την παραίτηση ακόμα και της διορισμένης από την κυβέρνηση διοίκησης της ΝΕΡΙΤ, του προέδρου της Αντώνη Μακρυδημήτρη και του αναπληρωτή Ρ. Μορώνη».


Η αξιωματική αντιπολίτευση εκτιμά ότι «μπροστά στον πανικό λόγω των αδιεξόδων της πολιτικής της και της αποσύνθεσης της κυβερνητικής πλειοψηφίας, καταφεύγουν στο μόνο δρόμο που γνωρίζουν, τα πραξικοπήματα και τον αυταρχισμό, δίνοντας δείγματα το πώς επιδιώκουν να οργανώσουν την προεκλογική αντιπαράθεση. Τους φοβίζει η ανάδειξη του εναλλακτικού πολιτικού μηνύματος ελπίδας και προοπτικής του ΣΥΡΙΖΑ που θα παρουσιαστεί με συγκεκριμένη κυβερνητική δέσμευση αύριο στο Βελλίδειο από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα».


Ωστόσο, ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει τη βεβαιότητα πως «ό,τι και αν επινοήσουν δεν σώζοντα» και καλεί την κυβέρνηση «έστω και την ύστατη στιγμή, να αναθεωρήσουν την πραξικοπηματική τους ενέργεια».


Η απάντηση της κυβερνητικής εκπροσώπου


Η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη μίλησε για την υπόθεση της ΝΕΡΙΤ, τις καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ καθώς και για την παραίτηση των Μακρυδημήτρη και Μορώνη επιμένοντας πως η ΝΕΡΙΤ «απολαμβάνει ανεξαρτησίας και δεν έχει καμία επαφή με την κυβέρνηση».
Μιλώντας στον ΒΗΜΑ FM 99,5, η κ. Βούλτεψη είπε ότι η κυβέρνηση ενημερώθηκε για την παραίτηση του πρόεδρου και του αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου της ΝΕΡΙΤ «εξωδίκως».
«Εγώ ενημερώθηκα από δημοσιογράφους που με πήραν τηλέφωνο. Δεν ενημερώθηκα από τους ίδιους ούτε με πήραν τηλέφωνο», είπε.
Ο ίδια υποστήριξε πως δεν γνωρίζει τον λόγο της παραίτησης και ότι δεν είναι αναγκαίο να συνδέεται με τη μη μετάδοση της ομιλίας του Αλ. Τσίπρα στη ΔΕΘ.
«Τα όσα αποδίδονται στο Μαξίμου είναι ψευδή και να μην τα πω και συκοφαντικά, διότι είμαστε σε φάση συκοφαντίας αυτόν τον καιρό. Για όποιον γράφει ψέμματα το λέω. Δεν υπάρχει καμία ανάμειξη, υπάρχει απόλυτη δημοκρατία και ελευθερία, οι δημοσιογράφοι που εργάζονται εκεί και μπορείτε να τους ρωτήσετε δεν έχουν δεχθεί κανένα τηλεφώνημα, από κανέναν άνθρωπο, από κυβερνητικής πλευράς και εν πάση περιπτώσει δεν έχουμε καμία σχέση με αυτά. Όχι ανάμειξη – ούτε επικοινωνία υπάρχει και αυτό που μου λέτε για την ομιλία (Τσίπρα) δεν το γνωρίζω. Ως δημοσιογράφος, πριν καν γίνω κυβερνητική εκπρόσωπος, γνωρίζω όμως ότι οι πολιτικοί αρχηγοί ανεβαίνουν στη Θεσσαλονίκη και κάνουν μία εκδήλωση, η οποία μεταδίδεται. Αυτό ξέρω (μία εκδήλωση και όχι δύο). Νομίζω από το 2010 γίνεται αυτό. Δεν αναμειγνύομαι, όμως, στα της ΝΕΡΙΤ.Αν η ΝΕΡΙΤ είναι η Δημόσια Τηλεόραση και έχει μια πρακτική, ότι θα μεταδώσει μία εκδήλωση αρχηγού, έτσι θα γίνει. Για τον κ. Σαμαρά, μεταδόθηκε η ομιλία του στη Θεσσαλονίκη, αλλά η ΝΕΡΙΤ δεν έστειλε συνεργείο για να καλύψει τις περιοδείες του στα περίπτερα. Δεν γνωρίζω τα υπόλοιπα που μας λέτε και δεν μας ενδιαφέρουν» τόνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος.
Η κ. Βούλτεψη δήλωσε ακόμα: «Ο ΣΥΡΙΖΑ διεκδικεί να του καλύψει τα έξοδα και να πληρώσει τα πάντα η ΝΕΡΙΤ και να τον καλύψει, ενώ δεν την αναγνωρίζει και δεν πηγαίνει στα τραπέζια που διοργανώνει. Δεν είναι ανέκδοτο αυτό, καινούργιο; Επίσης, πρέπει να σας πω ότι συνεργεία για τον ΣΥΡΙΖΑ από τη ΝΕΡΙΤ πηγαίνουν παντού, ακόμη και όταν είναι στο εξωτερικό οι εκδηλώσεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά κάθε φορά που υπάρχει εκδήλωσή του ή του προέδρου του να το καλύπτει η ΝΕΡΙΤ, πράγμα το οποίο γίνεται – και ορθώς γίνεται, παρά την άθλια και απαράδεκτη συμπεριφορά που έχουν και γενικώς συκοφαντούν καθημερινά. Σας λέω λοιπόν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Σκουρλέτης προσωπικώς ζητούν εγγράφως να καλύπτονται όλες οι εκδηλώσεις, και του ΣΥΡΙΖΑ και του κ. Τσίπρα, από τη ΝΕΡΙΤ. Όμως, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αναγνωρίζει τη ΝΕΡΙΤ και δεν στέλνει εκπροσώπους στις εκπομπές της».


Πως απαντά στη Σ. Βούλτεψη ο ΣΥΡΙΖΑ


«Η κυβέρνηση έχει χάσει εντελώς την ψυχραιμία της. Αυτό δείχνει και η καταφανής αδυναμία της κ. Βούλτεψη να υπερασπιστεί την πρωτοφανή και πραξικοπηματική πράξη λογοκρισίας και να δώσει εξηγήσεις για τις παραιτήσεις του προέδρου και του αναπληρωτή προέδρου της ΝΕΡΙΤ» υποστηρίζει στην απάντησή του στην κυβερνητική εκπρόσωπο, ο ΣΥΡΙΖΑ.


«Τα ψέματα τελείωσαν για τον πρωθυπουργό, που επειδή ο ίδιος κρύβεται για μια ακόμη χρονιά από τη ΔΕΘ και δεν δίνει την καθιερωμένη συνέντευξη τύπου, θεωρεί ότι μπορεί να φιμώσει και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης» προσθέτει στην απάντησή του, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης


Το πρόγραμμα του Αλ. Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη


Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο της 79ης Έκθεση ΔΕΘ, 13-15 Σεπτεμβρίου 2014.


Αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής :


Σάββατο, 13/9


10:30_Επίσκεψη στον χώρο της 79ης ΔΕΘ και συνάντηση με την Διοίκηση της ΔΕΘ – HELEXPO A.E. (γραφεία Διοίκησης) και συνάντηση με το Σωματείο Εργαζομένων στην ΔΕΘ- Ηelexpo (Γραφεία Διοίκησης)


11:30_Περιοδεία στον εκθεσιακό χώρο και τα περίπτερα της 79ης ΔΕΘ


12:30_ Συνάντηση με τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, (Μέγαρο Δημαρχείου)


13:30_Συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολο Τζιτζικώστα (Γραφεία Περιφέρειας, Βασ. Όλγας 198)


14:00_ Συνάντηση με Δήμαρχο Αριστοτέλη, κ. Μίχο (Γραφεία Περιφέρειας, Βασ. Όλγας 198)


19:30_Κεντρική Ομιλία (Συνεδριακό Κέντρο Ι. Βελλίδης)


Κυριακή, 14/9


13:00_ Συνέντευξη Τύπου (Αιθ. 2, Αίθουσα «Ελλοπία», Συνεδριακό Κέντρο, Ι. Βελλίδης)


Η ανακοίνωση της ΠΟΕΣΥ


Η ΠΟΕΣΥ σχολιάζοντας τις δύο παραιτήσεις, αναφέρει: «Πληθαίνουν οι αποχωρήσεις διευθυντικών στελεχών της ΝΕΡΙΤ, αποδεικνύοντας πως κάτι σάπιο υπάρχει στην κατ’ευφημισμόν δημόσια Ραδιοτηλέοραση. Το παράδειγμα του Γιώργου Προκοπάκη, που αποχώρησε τον Μάιο καταγγέλλοντας φαινόμενα οικογενειοκρατίας, ακολούθησαν στις 11 Σεπτεμβρίου ο Πρόεδρος της ΝΕΡΙΤ καθηγητής Μακρυδημήτρης και ο αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος Ροδόλφος Μορώνης. Εγκατέλειψαν το σκάφος λίγες ημέρες μετά την εισαγγελική παρέμβαση για την σωρεία των παρατυπιών που αφορούν στις προσλήψεις προσωπικού και μετά την δικαστική δικαίωση –την δεύτερη- εργαζομένων για τις απολύσεις των οποίων το δικαστήριο απεφάνθη ότι είναι παράνομες, άκυρες και πρέπει να επιστρέψουν στον νέο φορέα.


Όταν τα διευθυντικά στελέχη, αρνούνται να υπερασπίσουν το δημιούργημα της κυβέρνησης που τους διόρισε, όταν εγκαταλείπουν πανικόβλητοι το –κατά τον κ. Καψή- ελληνικό ΒΒC, μάλλον σημαίνει πως πλησιάζει η ώρα αυτή η κυβέρνηση να παραδεχθεί ότι το δημιούργημα της αποτελεί μια θλιβερή παρένθεση. Πως το αίτημα της επαναλειτουργίας της ΕΡΤ είναι πιο άμεσο από ποτέ…»


 


Σχετικά θέματα:


Παραιτήσεις στη ΝΕΡΙΤ λόγω κυβερνητικών παρεμβάσεων


Σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών για τη ΝΕΡΙΤ ζητεί η ΔΗΜΑΡ


X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X