Αρχική / More / Αθλητικά / Πρεσβευτής της UEFA ο Καρεμπέ
Πρεσβευτής της UEFA ο Καρεμπέ thumbnail

Πρεσβευτής της UEFA ο Καρεμπέ

Η παρουσία του Κριστιάν Καρεμπέ στις διεθνείς ποδοσφαιρικές εξελίξεις είναι συνεχής και όπως έγινε γνωστό, ο στρατηγικός σύμβουλος της διοίκησης του Ολυμπιακού θα είναι πρεσβευτής της UEFA σε ένα νέο πρόγραμμα που θέτει σε εφαρμογή η ευρωπαϊκή Ομοσπονδία κατόπιν πρωτοβουλίας του Μισέλ Πλατινί.

Ο Κριστιάν Καρεμπέ δήλωσε υπερήφανος που θα συμμετάσχει σε αυτή την πρωτοβουλία η οποία θα έχει τίτλο «Οι Αρχηγοί της Αλλαγής».

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της UEFA Μισέλ Πλατινί εξήγησε αυτή την προσπάθεια:

«Οι Αρχηγοί του προγράμματος της Αλλαγής θα έχουν έναν ιδιαίτερο ρόλο. Το πρόγραμμα αυτό έχει ως στόχο να δώσει σε όλους ίσες ευκαιρίες, να μην υπάρχουν διαχωρισμοί στο άθλημα. Μέσα στο γήπεδο είναι κάπως διαφορετικά τα πράγματα, αλλά η περισσότερη δουλειά πρέπει να γίνει έξω από αυτό για να βεβαιωθούμε ότι εκτείνεται στις διοικητικές και διαχειριστικές μας δομές το ίδιο καλά. Ελπίζω να δούμε από όσες μετέχουν σε αυτό δυναμική παρουσία, για να αλλάξει το τοπίο. Είμαι 100% πίσω από αυτό το νέο πρόγραμμα, για το οποίο πιστεύω ότι μπορεί να αλλάξει την υπάρχουσα κατάσταση και να κάνει τη διαφορά.

Οι μελέτες δείχνουν ότι η διαφορετικότητα στο χώρο εργασίας μπορεί να έχει θετικές επιπτώσεις στα αποτελέσματα και τις επιδόσεις. Η καμπάνια της ΟΥΕΦΑ για το σεβασμό ενθαρρύνει τις αξίες. Οι «Αρχηγοί των Αλλαγών» θα εκπαιδευτούν κατάλληλα για να υπηρετήσουν αυτό το πρόγραμμα και να συνδράμουν στην επιτυχία του. Οι υποψήφιοι θα επιλεγούν μέσα από τις 54 ομοσπονδίες που είναι μέλη της ΟΥΕΦΑ, όπως και άλλους φορείς που έχουν σχέση με τις μειονότητες.

Στο πρώτο σκέλος θα συμμετάσχουν 18 άτομα και ο καθένας θα κληθεί να αναπτύξει ένα άλλο θέμα. Πέντε τομείς εφαρμογής έχουν εντοπιστεί: Αναπηρία, φύλο, θρησκεία, εθνικότητα και σεξουαλικός προσανατολισμός.

Οι συμμετέχοντες στην πρώτη φάση εφαρμογής αυτού του προγράμματος θα επιλεγούν τον Οκτώβριο και θα υποβληθούν σε ειδική εκπαίδευση τον Ιανουάριο, ενώ η δουλειά τους θα γίνει την άνοιξη. Κατά τη διάρκεια του προγράμματος αυτού θα υπάρχει ανοικτή γραμμή με τους αξιωματούχος της ΟΥΕΦΑ και συχνή επικοινωνία».

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X