Η Μέρκελ βράβευσε τον Κλόζε (videos)

Η Άνγκελα Μέρκελ τίμησε τον Μίροσλαβ Κλόζε-παραδέχθηκε τις πολωνικές ρίζες του-τόσο για την παρουσίασή του στα γήπεδα, όσο και γενικότερα για την προσωπικότητά του! Η καγκελάριος της Γερμανίας ανέφερε πως ο πρώην διεθνής άσος αποτελεί πρότυπο για όλους και ειδικά για τα παιδιά, με όσα έχει πετύχει και παρουσιάσει εντός και εκτός αγωνιστικών χώρων. Σε ειδική εκδήλωση, ο επιθετικός της Λάτσιο παράλαβε το αγαλματίδιο «Goldene Victoria». Βράβευση που έγινε λίγους μήνες μετά την κατάκτηση του Μουντιάλ από την Γερμανία, με τον Κλόζε να προσφέρει και στην συγκεκριμένη διάκριση, όντας πλέον ο πρώτος σκόρερ (με 16 γκολ) σε τελική φάση των Μουντιάλ. Να θυμίσουμε πως η Άνγκελα Μέρκελ είναι φανατική οπαδός της εθνικής ομάδας της χώρας της, και στο Παγκόσμιο Κύπελλο, είδε τόσο την πρεμιέρα όσο και τον τελικό…

«Ο Μίροσλαβ Κλόζε αποτελεί μια ισχυρή προσωπικότητα τόσο για το ποδόσφαιρο της χώρας μας όσο και γενικότερα για την Γερμανία. Η ομάδα μας είχε μια πολύ μεγάλη επιτυχία, κατακτώντας το Παγκόσμιο Κύπελλο… Αποτελεί πρότυπο για όλους μας και ειδικά για τα παιδιά με τον τρόπο που μάχεται και με την ταπεινότητα που έχει. Η απουσία του από την εθνική ομάδα είναι μεγάλη, αλλά είμαι πεπεισμένη πως όταν σταματήσει το ποδόσφαιρο θα έχει επιτυχία με ότι και αν ασχοληθεί», ανέφερε η καγκελάριος της Γερμανίας.

«Το βραβείο αυτό σημαίνει πάρα πολλά για εμένα. Η πορεία μου και η αναγνώριση στο χώρο του ποδοσφαίρου είχαν και δυσκολίες και αυτό με έκανε ακόμα πιο δυνατό. Το ποδόσφαιρο με βοήθησε να κοινωνικοποιηθώ, να μάθω την γερμανική γλώσσα και όχι μόνο, να αποκτήσω αυτοπεποίθηση. Σιγά, σιγά ένιωσα τη Γερμανία για πατρίδα μου, διότι μην ξεχνάμε πως έχω πολωνικές ρίζες. Εάν δεν αγωνιζόμουν εδώ δεν θα γινόμουν ποτέ Παγκόσμιος Πρωταθλητής. Το μυστικό στην εθνική είναι πως όλοι μας προσπαθούσαμε να καταλάβουμε τον άλλο, καθώς μην ξεχνάμε πως μιλάμε για ομάδα, με πολλούς διαφορετικούς παίκτες και δεν αναφέρομαι μόνο αγωνιστικά», είπε ο Μίροσλαβ Κλόζε και συνέχισε: «Τα 13 χρόνια που έπαιξα στην εθνική Γερμανίας θα είναι για πάντα στην καρδιά μου. Η εθνική αποτελεί την δεύτερη οικογένειά μου»!

Σχετικά άρθρα