Πάλεψε… η Ντιναμό, αλλά η Ζενίτ… πετάει (video)

Η Ντιναμό Μόσχας πάλεψε για να αποσπάσει ένα θετικό αποτέλεσμα στην Αγία Πετρούπολη, αλλά η Ζενίτ ήταν αυτή που πανηγύρισε με μεγάλη νίκη με 3-2, με γκολ στο 89’, με την γηπεδούχο να κάνει το 7Χ7 και να είναι στην κορυφή. Η αντίπαλος του Παναθηναϊκού στο Γιουρόπα Λιγκ γνώρισε την 2η ήττα και έμεινε στους 15 βαθμούς, στο -6 από την κορυφή και την Ζενίτ! Πέτυχε γκολάρα ο Βαλμπουενά…

Η Ντιναμό, παίζοντας σε μια από τις πιο δύσκολες έδρες στο πρωτάθλημα, έδειξε καλά στοιχεία… Ο τεχνικός της Στάνισλαβ Τσερτσέσοβ έπαιξε με 4-2-3-1. Ο Μπερεζόβσκι ήταν στο τέρμα, οι Ντάγκλας και Σάμπα στο κέντρο της άμυνας, ο Μανόλεβ δεξιά και ο Γκράνατ αριστερά. Οι Βενκέρ και Ντενίσοβ ήταν τα δυο αμυντικά χαφ, ο Ιόνοβ αγωνίστηκε δεξιά στη μεσαία γραμμή και ο Βαλμπουενά αριστερά. Ο Κοκόριν είχε οργανωτικό ρόλο στη μεσαία γραμμή, ενώ ο Κούρανι ήταν ο μοναδικός προωθημένος!
Οι Μοσχοβίτες είχαν κίνηση στην επίθεση, διαθέτουν παίκτες που μπορούν με ατομικές προσπάθειες να κάνουν την… ζημιά στον αντίπαλο, αλλά αυτό μπορεί να συμβεί και με συνεργασίες τους. Χτυπώντας… και στις αντεπιθέσεις. Η άμυνά της με την Ζενίτ έπαιξε ψηλά. Οι αμυντικοί δύσκολα κάνουν λάθος. Έδειξαν σωστές αντιδράσεις στην πίεση των παικτών της Ζενίτ, όντας ψύχραιμοι με την μπάλα στα πόδια και κάνοντας σωστές μεταβιβάσεις… Μόνο που στη μοναδική λάθος αντίδραση στο τέλος δέχτηκε το γκολ, με το οποίο έχασε!

Η Ντιναμό κατάφερε να προηγηθεί στο 18’ με πολύ ωραίο γκολ του Βαλμπουενά (έσκαψε… τη μπάλα στην αντίπαλη γωνία από δεξιά μέσα στην περιοχή). Η Ζενίτ ισοφάρισε σε 1-1 στο 28’ με αυτογκόλ του Ντούγκλας. Ο Αρσάβιν στο 40’ έδωσε προβάδισμα στην γηπεδούχο (2-1)! Η φιλοξενούμενη στο 82’ κατάφερε και ισοφάρισε με τον Σάμπα. Τελικά, στο 89’ η ομάδα της Αγίας Πετρούπολης πέτυχε το νικητήριο γκολ με τον Σμόλνικοβ… Το τέρμα προήλθε από μια… τρύπα στην αριστερή πλευρά της άμυνας της Ντιναμό. Ένα λάθος έκανε η άμυνά της και το… πλήρωσε!

Οι συνθέσεις
ΖΕΝΙΤ: Λοντίγκιν, Σμολίνκοφ, Γκαράι, Κρίσκιτο, Λόμπαερτς, Βίτσελ (46’ Μογκίλεβετς), Αρσάβιν (60’ Ρονδόν), Ντάνι, Φαϊζουλίν (72’ Σάτοφ), Χάβι Γκαρσία, Χουλκ .
ΝΤΙΝΑΜΟ ΜΟΣΧΑΣ: Μπερεζόφσκι, Σαμπά, Ντάγκλας, Γκρανάτ, Μανόλεφ (77’ Τζούτζακ), Βενκέρ (75’ Νομπόα), Ιόνοφ, Βαλμπιενά, Ντενίσοφ (86’ Ζόμπνιν), Κουράνι, Κοκόριν.

Σχετικά άρθρα