«Άλωσε» το Μπερναμπέου και έρχεται αγριεμένη

Της έχει πάρει τον αέρα. Η Ατλέτικο Μαδρίτης έφυγε με τους τρεις βαθμούς από το ντέρμπι της πρωτεύουσας με τη Ρεάλ, επικρατώντας με 2-1 μέσα στο Μπερναμπέου. Δεύτερη συνεχόμενη χρονιά οι ροχιμπλάνκος φεύγουν με το τρίποντο από την έδρα της μισιτής της αντιπάλου, κάτι που γίνεται για πρώτη φορά στα χρονικά. Mε ψυχολογία στα ύψη έρχεται η πρωταθλήτρια Ισπανίας στην Ελλάδα για την πρεμιέρα του Τσάμπιονς Λιγκ κόντρα στον Ολυμπιακό. 

Η Ατλέτικο παρατάχθηκε στο ματς με τη συνήθη, σε αυτά τα ντέρμπι, αμυντική της τακτική, αφήνοντας στη Ρεάλ να κάνει παιχνίδι. Οι μερένχες είχαν την κατοχή της μπάλας ωστόσο η ομάδα του Σιμεόνε ήταν εκείνη που βρήκε δίχτυα πρώτη. Ήταν στο 10ο λεπτό από κόρνερ που εκτέλεσε ο Γκαρσία, με τον Τιάγκο να καταφέρνει το προβληματικό σε τέτοιες φάσεις Κασίγιας και να γράφει το 0-1.

Όλο το παιχνίδι της Ατλέτικο περνάει από την μεσαία γραμμή της. Ιθύνων νους είναι ο Γκάμπι που καθοδηγεί άψογα τους Κόκε και Ραούλ Γκαρσία. Ο Σιμεόνε επέλεξε σήμερα σύστημα 4-4-2 με τον Χιμένες δίπλα στον Μάντζουκιτς και τον Τιάγκο δίπλα στον Γκάμπι.

Η Ρεάλ από εκεί και έπειτα πίεσε πολύ. Πότε με τον Ρονάλντο, πότε με τον Μπέιλ και πότε με τον Μπενζεμά. Ο Χάμες βρέθηκε πολύ κοντά στην ισοφάριση στο 20ο λεπτό αλλά το σουτ πέρασε ψηλά, ενώ ο Μογιά επενέβει εντυπωσιακά στο φάουλ του Μπέιλ στο 22. Τρία λεπτά αργότερα ο Ρονάλντο κέρδισε πένταλτι από μαρκάρισμα του Σικέιρα και στο 26 ευστόχησε για το 1-1. Ήταν το 8ο γκολ του Πορτογάλου κόντρα στην Ατλέτικο. Στο 39 ο Μογιά αρνήθηκε το 2-1 στον Μπενζεμά από κοντινή απόσταση.

Όλο το παιχνίδι της Ατλέτικο περνάει από την μεσαία γραμμή της. Ιθύνων νους είναι ο Γκάμπι που καθοδηγεί άψογα τους Κόκε και Ραούλ Γκαρσία. Ο Σιμεόνε επέλεξε σήμερα σύστημα 4-4-2 με τον Χιμένες δίπλα στον Μάντζουκιτς και τον Τιάγκο δίπλα στον Γκάμπι.

Το δεύτερο ημίχρονο δεν ξεκίνησε με καλό ρυθμό, όμως όλα άλλαξαν μετά το 70. Τότε ήταν που μπήκε ο Αρντά στον αγωνιστικό χώρο και στο 73 είδε την πρώτη του προσπάθεια να περνάει δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Κασίγιας. Τρία λεπτά αργότερα όμως δεν λάθεψε. Ο Χουανφράν του έδωσε την πάσα και ο Τούρκος με απευθείας σουτ νίκησε τον Ισπανό πορτέρο κάνοντας το 2-1.

Από εκεί και έπειτα η Ρεάλ, έχοντας και τον Τσιτσαρίτο στο ντεμπούτο του, πίεσε αλλα η Ατλέτικο αμυνόταν σωστά χωρίς να αφήνει πολλά κενά. Αξιοπερίεργη ήταν η στάση του Κριστιάνο Ρονάλντο στο δεύτερο 45λεπτο. Εκεί που στο πρώτο πέταγε φωτιές, στο δεύτερο έπαιζε ως κλασσικό δεξί εξτρέμ… βγάζοντας σέντρες.

Η ουσία είναι ότι η Ατλέτικο παίζει πολύ πετυχημένα το παιχνίδι των αντεπιθέσεων έστω και αν έχει αντικαταστήσει τον Ντιέγκο Κόστα, που ήταν πολύ καλός σε αυτό, με τον πιο αργό Μάντζουκιτς.

Η ενδεκάδα της Ατλέτικο: Μογιά, Γκοντίν, Μιράντα, Χουανφράν, Σικέιρα, Τιάγκο, Γκάμπι, Ραούλ Γκαρσία, Κόκε, Χιμένες, Μάντζουκιτς

Σχετικά άρθρα