Μπογκντάνοβιτς: «Το όνειρο συνεχίζεται»

Απόψε στις 22:00 η Σερβία παίζει στον μεγάλο τελικό απέναντι στις ΗΠΑ και ψάχνει τον τρόπο να πάρει τη νίκη και το χρυσό μετάλλιο από την διαστημική ομάδα του Σιζέφσκι.
Ο Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς μίλησε για το μεγάλο ραντεβού και για το όνειρο που συνεχίζεται.
Για τον προημιτελικό με την Γαλλία: «Είναι απίστευτο, αλλά αληθινό …. το όνειρό μας συνεχίζεται! Τώρα, είμαστε στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Κυριακής εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών. Δεν θα πω ότι δεν το περίμενα, αλλά άλλο να το ελπίζεις και να ποθείς, και άλλο να κάνεις το όνειρο πραγματικότητα. Παίξαμε ένα άλλο μεγάλο παιχνίδι στον ημιτελικό εναντίον της Γαλλίας, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο. Ήμασταν σε θέση να κρατήσουμε την ψυχραιμία μας στις δύσκολες στιγμές, όταν και η Γαλλία βρέθηκε πίσω μας, έχοντας μια σειρά από σουτ τριών πόντων στο τέταρτο δεκάλεπτο».
Για την προσωπική του απόδοση στο παιχνίδι με τους Γάλλους: «Σε προσωπικό επίπεδο, δεν ενοχλήθηκα ούτε εκνευρίστηκα με τον εαυτό μου, μη έχοντας σκοράρει στο πρώτο μισό της αναμέτρησης. Ο Μίλος Τεόντοσιτς σκόραρε για όλους μας! Περίμενα να πρωταγωνιστήσω για πέντε λεπτά και ήμουν σίγουρος ότι θα το κάνω. Ο Μίλος και εγώ καταλαβαίνουμε ο ένας τον άλλο και μοιράσαμε τις υποχρεώσεις μας στο σκοράρισμα: αυτός στο πρώτο ημίχρονο και εγώ στο δεύτερο. Αλλά αυτό που είναι πιο σημαντικό είναι το ότι παίξαμε σαν ομάδα. Για άλλη μια φορά, δείξαμε συντροφικότητα, θυσία, καρδιά και επιθυμία».
Για τη νύχτα μετά τον ημιτελικό: «Φτάσαμε στο ξενοδοχείο μας σε περίπου 1:30 το πρωί, αλλά κανείς δεν ήθελε να πάει για ύπνο, παρά το γεγονός ότι ήμασταν κουρασμένοι. Βρήκαμε μια βεράντα για να καθίσουμε έξω στο κοντά στο ξενοδοχείο, και εκεί γιορτάσαμε τη μεγάλη μας βραδιά. Το ότι διασφαλίσαμε ένα μετάλλιο ήταν μια μεγάλη επιτυχία για το σέρβικο μπάσκετ. Είμαι πολύ περήφανος που είμαι μέρος αυτής της ομάδας. Έτσι, συνεχίζεται ένα καλοκαίρι θαύμα. Αυτές είναι οι πιο ευτυχισμένες μέρες της αθλητικής μου καριέρας. Έχω λάβει έναν τόνο μηνυμάτων κατά τη διάρκεια του τουρνουά και οι φίλοι μου μου λένε ότι στη Σερβία πανηγύρισαν το θρίαμβό μας την Παρασκευή (12/9) μεγαλοπρεπώς. Εκεί, όλοι λένε: «Το μπάσκετ ήρθε σπίτι του».
Για τον τελικό: «Ακόμη έχουμε να παίξουμε έναν τελικό, φυσικά. Οι άνθρωποι με ρωτούν για τους Αμερικανούς, αλλά εμείς θα επικεντρωθούμε στο δικό μας παιχνίδι. Αυτοί είναι το φαβορί σίγουρα, αλλά εμείς θα προσπαθήσουμε να αγωνιστούμε με τον τρόπο που έχουμε παίξει στα τελευταία τρία παιχνίδια. Αν το κάνουμε αυτό, θα είμαστε σε θέση να κρατήσουμε το κεφάλι μας ψηλά, κερδίζοντας ή χάνοντας».

Σχετικά άρθρα