Αρχική / Υγεία / Χειρουργική / Όταν το νύχι μπαίνει στο δέρμα: Οδηγός θεραπείας
Όταν το νύχι μπαίνει στο δέρμα: Οδηγός θεραπείας thumbnail

Όταν το νύχι μπαίνει στο δέρμα: Οδηγός θεραπείαςΓράφει ο Ανδρέας Μπακογιάννης – Χειρουργός / Χειρουργός Ήπατος Με τον όρο “είσφρυση όνυχος” εννοούμε την κατάσταση όταν το άκρο του νυχιού αυξάνει κάτω και μέσα στο δέρμα του δακτύλου, προκαλώντας συνήθως πόνο, ερυθρότητα και οίδημα (πρήξιμο) γύρω από το νύχι.


Η είσφρυση όνυχος συνήθως προκαλείται από παπούτσια που δεν εφαρμόζουν καλά ή από νύχια που δεν κόβονται κατάλληλα(πολύ κοντά και στρογγυλεμένα). Τραυματισμός των δακτύλων μπορεί επίσης να οδηγήσει σε είσφρυση όνυχος. Η περιοχή γύρω από την περιφέρεια ενός νυχιού μπορεί να γίνει ερυθρή και να μολυνθεί. Συνήθως επηρεάζεται το μεγάλο δάκτυλο, αλλά και σε κάθε άλλο δάκτυλο είναι δυνατό να εμφανιστεί το πρόβλημα.


Θεραπεία


Η θεραπεία είναι χειρουργική. Το τμήμα του όνυχος το οποίο έχει εισφρύσει, κόβεται και αφαιρείται, υπό τοπική αναισθησία. Έτσι η περιοχή επουλώνεται, η φλεγμονή υποχωρεί και το νύχι ξαναμεγαλώνει σε υγιές περιβάλλον.


Ο ασθενής μπορεί άμεσα να επανέλθει στις δραστηριότητες του.Πηγή: www.nowdoctor.com

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X