Πολύ δύσκολο ναι, θαύμα όχι…

Όσοι έχουν την άποψη ότι ο Ολυμπιακός είναι χαμένος από χέρι εναντίον της Ατλέτικο βασίζονται στην ισχύ και την ανωτερότητα της ισπανικής ομάδας, αλλά δεν παύουν να έχουν υπερβολική άποψη.
 
Πράγματι η Ατλέτικο είναι αυτή τη στιγμή μια από τις κορυφαίες ομάδες στην Ευρώπη. Μπορεί και παίρνει το πρωτάθλημα στην Ισπανία από τη Ρεάλ και την Μπαρτσελόνα, μπορεί να φτάνει σε τελικό Τσάμπιονς Λιγκ ή να κατακτά ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ. Έχει αποδεδειγμένα ένα πανίσχυρο σύνολο, το οποίο στηρίζεται στην ένταση παιχνιδιού, στην ομαδικότητα, στην επιθετική και αμυντική αποτελεσματικότητα. Διαθέτει έναν πανέξυπνο και ικανό προπονητή, ενώ συν τοις άλλοις, βρίσκεται και σε εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση. 
 
Δεν είναι, λοιπόν, παράλογο να πιστεύει κάποιος ότι θα είναι μεγάλη έκπληξη εάν η Ατλέτικο δε νικήσει τον Ολυμπιακό στην πρεμιέρα του φετινού Τσάμπιονς Λιγκ. Παράλογο δεν είναι, υπερβολικό είναι…
 
Γιατί ο Ολυμπιακός μπαίνει με μεγάλη εμπειρία στη διοργάνωση, με την έδρα του από τις πιο δυνατές και «καυτές» σε όλη την Ευρώπη, με προπονητή από την Ισπανία που γνωρίζει άριστα τον αντίπαλο και τον έχει νικήσει επανειλημμένως, με παίκτες που είτε έχουν μεγάλο παρελθόν στο Τσάμπιονς Λιγκ είτε μεγάλη δίψα για το Τσάμπιονς Λιγκ. 
 
Η Ατλέτικο σίγουρα ξέρει ότι δεν θα είναι παίξε-γέλασε ο Ολυμπιακός μέσα στο Καραϊσκάκη και επίσης σίγουρα έρχεται προετοιμασμένη για σκληρή μάχη. Στη θεωρία, γνωρίζει ότι δεν έχει δικαίωμα να υποτιμήσει τον Ολυμπιακό που πέρυσι έφτασε μέχρι τους 16 και στρίμωξε την Μάντσεστερ, που έχει καλή παράδοση κόντρα σε Ισπανούς στο Φάληρο και που έχει νικήσει παλιότερα άλλες τρεις φιναλίστ Τσάμπιονς Λιγκ στην έδρα του. 
 
Ο «αέρας», όμως, που δικαιολογημένα υπάρχει στην ομάδα του Σιμεόνε μετά και τον πρόσφατο άθλο στο Μπερναμπέου επί της Ρεάλ, δεν είναι εύκολο να διώξει κάθε ίχνος υποτίμησης που ενδεχομένως έχει η Ατλέτικο για το ματς στην Ελλάδα. Κι αυτό ίσως αποδειχτεί ένα ακόμη μεγάλο όπλο του Ολυμπιακού για να γίνει ξανά θέμα συζήτησης στους κύκλους του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, πετυχαίνοντας άλλο ένα μεγάλο αποτέλεσμα.

Σχετικά άρθρα