Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Βόμβα ΔΝΤ:«Το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο»
Βόμβα ΔΝΤ:«Το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο» thumbnail

Βόμβα ΔΝΤ:"Το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο"

Η αδυναμία αποσυμπίεσης δημόσιων οικονομικών και οι εστίες αβεβαιότητας των εγχώριων εξελίξεων έχουν οδηγήσει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο σε αναθεώρηση επί το δυσμενέστερο των εκτιμήσεων για το δημόσιο χρέος της Ελλάδας κατά το έτος-ορόσημο 2020. 

Πηγές προσκείμενες στον διεθνή οργανισμό επισημαίνουν στη Realnews ότι στην ανάλυση βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους το ΔΝΤ σημειώνει πως με το βασικό (αισιόδοξο) σενάριό του το χρέος αναμένεται να κλείσει φέτος στο 174,5% του ΑΕΠ, υποχωρώντας σταδιακά τα επόμενα χρόνια, για να τείνει στο 128% – 129% επί του ΑΕΠ το έτος 2020 και στο 117% – 118% το 2022. 

Η επίδοση αυτή απέχει σημαντικά από την εκτίμηση της τρόικας, που θεωρεί ότι για να γίνει βιώσιμο το χρέος πρέπει το 2020 να διαμορφωθεί στα επίπεδα του 120% του ΑΕΠ και το 2022 να είναι κάτω από το 110%.

Οι αστοχίες στον Προϋπολογισμό, σε συνδυασμό με τα υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα και τους φιλόδοξους στόχους για ανάπτυξη, η συνεχιζόμενη υστέρηση των αποκρατικοποιήσεων, ο αποπληθωρισμός και τα επιτόκια δανεισμού είναι οι κίνδυνοι που εντοπίζει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για το ελληνικό δημόσιο χρέος. 

ΠΑΤΗΣΤΕ ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΗΣ REALNEWS


Real.gr 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X