Αρχική / Διάφορα αλλά όχι Αδιάφορα / Η πισίνα των ονείρων βρίσκεται στην Αθήνα -Η βίλα που «αιωρείται» από πάνω της
Η πισίνα των ονείρων βρίσκεται στην Αθήνα -Η βίλα που «αιωρείται» από πάνω της  thumbnail

Η πισίνα των ονείρων βρίσκεται στην Αθήνα -Η βίλα που "αιωρείται" από πάνω της

Η βίλα-όνειρο που σχεδίασε το 314 Architecture Studio του Παύλου Χατζηαγγελλίδη στην Αθήνα έχει εντυπωσιάσει και τα πιο απαιτητικά αρχιτεκτονικά sites της Γαλλίας και της Βρετανίας.


Το γαλλικό «côté maison» αναφέρεται σε αυτό με τον τίτλο: «Η πισίνα των ονείρων (βρίσκεται) στην Ελλάδα», ενώ το βρετανικό «e-architect» αφιερώνει εκτενές φωτορερπορτάζ στην ελληνική δημιουργία που βρίσκεται κάπου στην Αθήνα.


Πρόκειται για τη φουτουριστική βίλα Η3 η οποία εκτείνεται σε 1.000 τ.μ., με τα θεμέλια του σπιτιού να είναι κυριολεκτικά μέσα στο νερό. Το σπίτι σχεδιάστηκε για να συνδυάσει το υγρό στοιχείο με την αγάπη των ιδιοκτητών για τα σκάφη. Ετσι, κατασκευάστηκε το 2012 με τέτοιο τρόπο, ώστε εκτός από την πολυτελή πισίνα να μοιάζει ότι περιβάλλεται από λίμνες, πράγμα το οποίο επετεύχθη από το γεγονός ότι η πισίνα έχει χωριστεί σε δύο επίπεδα.


Μάλιστα, όπως μας πληροφορεί το βρετανικό «e-architect», το νερό για την πισίνα και τις τεχνητές λίμνες προέρχεται από πηγάδι, ενώ το οικόπεδο των 7.000 τ.μ. ποτίζεται από δεξαμενές που συγκεντρώνουν το βρόχινο νερό.


Το οίκημα είναι φιλικό προς το περιβάλλον και χρησιμοποιεί την ηλιακή καιτη γεωθερμική ενέργεια για τις ανάγκες της θέρμανσης αλλά και της ψύξης του σπιτιού, ανάλογα με τις ανάγκες της κάθε εποχής. Τα δωμάτια είναι καλυμμένα από ένα σπιράλ που συνδέεται με τα ηλιακά πάνελ στην πίσω πλευρά του οικοπέδου, μέσω των οποίων θερμαίνεται η πισίνα. Τα φωτοβολταϊκά πάνελ χρησιμεύουν επίσης και για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.


Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X