Αρχική / Διάφορα αλλά όχι Αδιάφορα / Πρεμιέρα εγγραφών με φόβους για τσουνάμι μετεγγραφών
Πρεμιέρα εγγραφών με φόβους για τσουνάμι μετεγγραφών  thumbnail

Πρεμιέρα εγγραφών με φόβους για τσουνάμι μετεγγραφών

Ανοίγουν σήμερα τις πόρτες τους στους νέους φοιτητές τα ΑΕΙ και τα ΤΕΙΑρχίζουν σήμερα οι εγγραφές των νέων φοιτητών στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ όλης της χώρας, όμως το βλέμμα όλων είναι στραμμένο στις μετεγγραφές που θα ακολουθήσουν, καθώς οι δικαιούχοι όλων των κατηγοριών υπολογίζεται ότι ξεπερνούν τους 40.000 πρωτοετείς.

Παρότι δεν είναι γνωστό ακόμα πόσοι εξ αυτών θα καταθέσουν τελικά αιτήσεις, κάτι που θα φανεί περί τις 26 Σεπτεμβρίου, οπότε λήγει η προθεσμία των εγγραφών, το σίγουρο είναι ότι στα κεντρικά πανεπιστήμια θα επικρατήσει συνωστισμός και σε ορισμένα περιφερειακά τμήματα σημαντική αποψίλωση. 

Ειδικά σε κεντρικές σχολές με εργαστήρια, το στρίμωγμα αναμένεται να είναι τόσο έντονο ώστε πιθανότατα να βγει λίστα για το ποιοι φοιτητές μπορούν να τα παρακολουθούν.

Σύμφωνα με "Τα Νέα", το υπουργείο Παιδείας θα επιχειρήσει να αντιμετωπίσει το αναμενόμενο "τσουνάμι" προς τα κεντρικά ιδρύματα με ανακατανομές κονδυλίων, όμως η αγωνία για το πώς θα εξελιχθεί η φετινή ακαδημαϊκή χρονιά με τόσα προβλήματα, υπεχρηματοδότησα και υποστελέχωση είναι διάχυτη. Για τον λόγο αυτόν, ο Ανδρέας Λοβέρδος απέκλεισε το ενδεχόμενο να επεκταθούν οι δικαιούχοι μετεγγραφής και σε φοιτητές από προηγούμενα έτη.

 


Για την εγγραφή τους οι επιτυχόντες ή το νομίμως εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο, θα χρειαστούν να καταθέσουν στη Γραμματεία της Σχολής ή του Τμήματος τα ακόλουθα δικαιολογητικά:  • Αίτηση για εγγραφή

  • Τίτλο απόλυσης: ευκρινές φωτοαντίγραφο απολυτηρίου ή πτυχίου ή αποδεικτικού του σχολείου αποφοίτησης

  • Υπεύθυνη δήλωση στην οποία δηλώνεται ότι δεν είναι εγγεγραμμένοι σε άλλη Σχολή ή Τμήμα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην Ελλάδα.

  • Τέσσερις φωτογραφίες τύπου αστυνομικής ταυτότητας.

  • Το νομίμως εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο θα πρέπει να φέρει την εξουσιοδότηση και το Δελτίο της Αστυνομικής του Ταυτότητας


Οσο για εκείνους που επιθυμούν να μετεγγραφούν σε άλλο ΑΕΙ και ΤΕΙ, θα πρέπει κατά την εγγραφή τους να δηλώσουν προτίμηση Πανεπιστημίου ή ΤΕΙ που επιθυμούν να μετεγγραφούν. Ωστόσο, η δήλωση αυτή δεν ισοδυναμεί με αίτηση μετεγγραφής. Εκείνη θα γίνει μετά το τέλος των εγγραφών.
Πηγή: newsbeast.gr 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X