Αρχική / Σεξ / Άνδρας / Σχέσεις: Τι να κάνεις αν σου πει "θέλω να χωρίσουμε"
Σχέσεις: Τι να κάνεις αν σου πει "θέλω να χωρίσουμε" thumbnail

Στέφανος, 27 ετών

Σχέσεις: Τι να κάνεις αν σου πει "θέλω να χωρίσουμε"

Aναγνώστης μας ζητά τη βοήθεια των ειδικών μας: 


Καλησπέρα. Είμαι 27 ετών. Με χώρισε η κοπέλα μου22 ετώνπριν μία εβδομάδα και τα δεδομένα είναι περίπου τα ίδια όπως ανέφερε η κοπέλασχέση απο απόσταση εξαρχης 6 μήνες μαζί κτλ… ο λόγος που με άφησε είναι οτι προκάλεσα καβγά 3 φορες τον μήνα Αυγουστο ανευ λόγου και αιτίας είτε λόγω κακής συνεννόησης αλλά κυρίως απο ζήλια δική μου η οποία υπάρχει απο τον πρώτο μηνα που είμασταν μαζι περνούσα μια κατάσταση ανασφάλειας και κακής ψυχολογικής διάθεσης. Για διάφορους λόγους είχα μια τάση προς τον αρνητισμό, έχασα το χιούμορ μου, έχασα παρέες και φίλους και έγινα κακή παρέα για αρκετούς το ομολογώ το εισέπραττα συνέχεια και εκεί που άρχισα να ανεβαίνω ψυχολογικά και να ξαναβρίσκω τον παλιο καλό μου ευατό ζήλια και πίεση τέλος και ενώ της ζήτησα χρόνο και ήμουν σίγουρος οτι θα ξαναζεστάνω τη σχέση. Τότε με άφησε με την αιτιολογία οτι κόλλησε τον αρνητισμό μου και είχε πολύ καιρό κακή διάθεση εξαιτίας μου, την καταλαβαίνω γιατί καμία σχέση δεν χτίζεται με έλλειψη εμπιστοσύνης. Είχαμε έντονη ερωτική ζωή και πολύ χημεία μεταξύ μας στο ερωτικό κομμάτι και μάλιστα ήμουν η μεγαλύτερή της σχέση. Μετάνιωσα για όσα έκανα και της το παραδέχτηκα. Την θέλω το ξέρω τα θετικά είναι περισσοτερα από τα αρνητικά αλλά δεν ξέρω τι πρέπει να κάνω για να την ξανακερδίσω-έκλεισε το τηλέφωνο κλαίγοντας όπως κι εγω και μου είπε οτι μαγαπάει ποια η άποψή σου, τι πρέπει να κάνω;


Στέφανος


Αγαπητέ αναγνώστη. Στο ερώτημά σου απαντά ο  ψυχολόγος- ομαδικός θεραπευτής Δημήτρης Κατσαρός.Βρίσκεστε στην διττή κατάσταση να εισπράττετε ένα διπλό μήνυμα. Το διπλό αυτό μήνυμα είναι να κλείνει η φίλη σας το τηλέφωνο αφήνοντάς σας την αίσθηση της τελειωτικής απομάκρυνσης δίνοντάς σας ταυτόχρονα μια ένδειξη εξαιρετικής συναισθηματικής εγγύτητας με δύο λέξεις: "Σ'αγαπώ". Η συμπεριφορά της αυτή αποτελεί μια αναμενόμενη απόκριση στο δικό σας διττό μήνυμα όπως το εξιστορείτε σε μένα: Ενώ βρισκόταν μαζί σας η κοπέλα την περίοδο που βιώνατε αρνητισμό, όταν βγήκατε από αυτόν της ζητήσατε απόσταση, κάτι που γι'αυτήν ενδεχομένως μεταφράστηκε κάπως αλλιώς απ'αυτό που επιδιώκατε. Ίσως σαν απόρριψη. Η κοπέλα που βίωσε μαζί σας την κακή σας φάση ήλπιζε σε μια ανάκαμψη. Πίστεψε στην ανάκαμψή σας. Κι αυτό εσείς ίσως δεν το αντέξατε. Ενδεχομένως θέλατε την απόσταση για να ξεμπερδευτείτε από το "πως γίνεται να είναι μαζί σας ενώ εσείς είστε αρνητικός, χωρίς χιούμορ, κακή παρέα και τα λοιπά". Μπορεί να σας τρόμαξε κι όλας: Μπορεί να βιώσατε ότι αποζητά επί τούτου μια τέτοιου είδους μιζέρια και γι'αυτό να σκεφτήκατε να φύγετε μακρυά. Έχετε δίκιο όπως και να'χει ότι κάπου χάθηκε το συναίσθημα στη μετάφραση. Τώρα αυτό που μένει για σας είναι να κάνετε υπομονή και να ξέρετε να χάνετε. Αν έχετε αυτή την ψυχραιμία θα φερθείτε σαν τον ψαρά που το καλάμι του έπιασε κάτι μεγάλο. Αν τραβήξετε μονομιάς μπορεί να σπάσει το καλάμι και να φύγει το ψάρι μαζί με το αγκίστρι, δηλαδή πληγωμένο. Πρέπει να τραβάτε λίγο, να αφήνετε λίγο λάσκα. Να δίνετε στο ψάρι την αίσθηση ότι μπορεί να ξεφύγει για να ελπίζει και να προσπαθεί. Έτσι θα κουραστεί και με το τελευταίο σας τράβηγμα θα βγει στην επιφάνεια. Θέλει υπομονή κι επιμονή με λίγα λόγια. Χωρίς ιδιαίτερη πίεση.


O αναγνώστης μας ξαναρωτά:


Συγνωμη και παλι χωρίς να θέλω να γίνω κουρστικός αλλα δεν ζήτησα να αποστασιοποιηθούμε ήταν σχέση απο αποσταση εγω Ιωάννινα αυτή Θεσσαλονικη. Εισέπραττε ζήλια και αρνητισμό και κουράστηκε άδεισε ψυχολογικά έχασε τον εαυτό της και ενώ κατάλαβα το λάθος μου της εξήγησα οτι ζήλια δεν υπάρχει πλέον.Και ενώ ζήτησα καλή διάθεση και λίγη υπομονή μέχρι να ξαναβρώ τον παλιό καλό μου ευατοεκείνη με άφησε…Ευχαριστώ.


Αγαπητέ αναγνώστη:

 

 

Φαίνεται να υπάρχουν κάποια πράγματα που δεν μπορούν να εξηγηθούν μέσα σας -και από μένα προφανώς- με την κοινή λογική και την απλή παράθεση γεγονότων. Είναι σαφείς οι πρακτικές δυσκολίες της σχέσης σας όπως η απόσταση και ότι κάνατε ό,τι μπορούσατε γι'αυτήν. Το ότι επιδείξατε κάποιο φόβο παραπάνω μέσα στη σχέση μπορεί να σημαίνει δύο πράγματα: Αφενός ίσως ότι δεν εμπιστεύεστε εύκολα και αφετέρου ότι εμπιστευτήκατε τη συγκεκριμένη κοπέλα αρκετά ώστε να αφήσετε αυτό σας το φόβο ελεύθερο. Είναι πιθανό η συγκεκριμένη κοπέλα λοιπόν να μη μπόρεσε για δικούς της λόγους να διαχειριστεί αυτή την κατάσταση. Αυτό σημαίνει ότι και πάλι για δικούς της λόγους απέδωσε σε σας ελπίδες ή προσδοκίες που δεν αντιστοιχούσαν στο δικό σας τρόπο ύπαρξης. Είναι σαφές επίσης πως ένας χωρισμός ειδικά μετά από μια εξαιρετικά έντονη σχέση, όπως περιγράφετε, μπορεί να αφήσει μεγάλη στεναχώρια την οποία καλύπτει ένας θυμός που αναρωτιέται έντονα "γιατί". Με τον τρόπο αυτό δεν προσπαθώ να σας "εξηγήσω τον τρόπο" που δουλεύουν οι σχέσεις και τα συναισθήματα παρά υποθέτω μαζί σας σενάρια που επιρρώνονται με τη δική σας αποδοχή ή αίσθηση ότι ταιριάζουν στις ιδέες και τα αισθήματά σας. Συγκεκριμένα κατά τη γνώμη μου η μόνη οδός που δίνει μια πιθανότητα να ξαναείστε μαζί μ'αυτή την κοπέλα είναι να δείξετε πως τη θέλετε, να τη διεκδικήσετε αλλά με υπομονή και χωρίς πίεση.


Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X