Αρχική / Ψυχολογία / Οικογένεια / 6 λόγια που δεν λέμε ΠΟΤΕ σε ένα ντροπαλό παιδί
6 λόγια που δεν λέμε ΠΟΤΕ σε ένα ντροπαλό παιδί thumbnail

6 λόγια που δεν λέμε ΠΟΤΕ σε ένα ντροπαλό παιδί

Τι δεν πρέπει να λέμε σε ένα ντροπαλό παιδί


 

Όπως πολλά παιδιά, ήμουν και εγώ ένα ντροπαλό παιδί, που προτιμούσα την μοναξιά απ’ ότι να κάνω παρέα και να παίζω με συνομήλικους μου. Το δυσάρεστο όμως ήταν ότι όλοι οι ενήλικες επικεντρωνόντουσαν στην συστολή μου και την αντιμετώπιζαν ως ασθένεια ή ακόμα χειρότερα, σαν κάτι που θα μπορούσα να ενεργοποιήσω και να απενεργοποιήσω.

Πρόσφατα διάβασα για την κατανόηση ενός εσωστρεφούς παιδιού και τους κανόνες όταν μεγαλώνουμε ένα εσωστρεφές παιδί και αυτό που μου άρεσε είναι ότι ένα ντροπαλό παιδί είναι εξίσου έξυπνο με ένα εξωστρεφές παιδί . 

Έξι πράγματα που δεν λέμε ποτέ σε ντροπαλό παιδί:
-"Είσαι ντροπαλή/ός;". Δεν ξέρω γιατί οι άνθρωποι κάνουν αυτή την ερώτηση αλλά η απάντηση μερικές φορές δεν είναι αυτή που θα θέλαμε να ακούσουμε.
-"Κατάπιες την γλώσσα σου;". Δεν θα ήταν εκπληκτικό αν το παιδί απαντούσε "Ναι! Ευτυχώς που κάποιος το κατάλαβε. Κατάπια την γλώσσα μου και τώρα πάω να την θάψω. Θες να με βοηθήσεις;"
-"Χαμογέλα"! Γιατί να χαμογελάσω, φωτογραφία βγάζεις; Αν ναι, τότε άσε με να χτενίσω τα μαλλιά μου και να φορέσω κάτι λίγο πιο κολακευτικό.
-"Έχεις φίλο/φιλενάδα;" Χωρίς παρεξηγήσεις αλλά αυτό είναι προσωπικό και άλλωστε δεν είσαι ο τύπος μου.
-"Μην ντρέπεσαι!" Γιατί, εσύ δεν ντράπηκες ποτέ σου;
-"Τα ντροπαλά παιδιά πρέπει να φοβάσαι". Οι ενήλικοι θα πρέπει να αντιληφθούν ότι η ντροπή δεν είναι ένα ελάττωμα της προσωπικότητας που πρέπει να αλλάξει.

 

Πολύτιμες συμβουλές από το www.manamia.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X