Αρχική / Σεξ / Άνδρας / Γυναίκες απαντούν σε 7 πολύ αδιάκριτες ερωτήσεις σου για το σεξ!
Γυναίκες απαντούν σε 7 πολύ αδιάκριτες ερωτήσεις σου για το σεξ! thumbnail

Γυναίκες απαντούν σε 7 πολύ αδιάκριτες ερωτήσεις σου για το σεξ!


Από την έρευνα του γαλλικού περιοδικού Fmagazine. Δείτε τι απάντησαν στα ερωτηματολόγια.


 


Προτιμάτε νά έχετε σεξουαλικές σχέσεις με τακτικό η περιστασιακό σύντροφο;  • ένα τακτικό σύντροφο…………. 78%

 • ένα περιστασιακό σύντροφο .. εξαρτάται απ' τις περιστάσεις 22%


Οι περισσότερες γυναίκες αγαπούν τη σταθερότητα στις ερω­τικές τους σχέσεις, αλλά το 20% απ’ αυτές κρατούν τα μάτια τους ανοιχτά στα γεγονότα και δέν απορρίπτουν το εξαιρετικό, την περιπέτεια, το απρόοπτο που θά σπάσει τήν καθημερινή μο­νοτονία.


«Θα θελα να ζήσω τη σεξουαλικότητά μου εντελώς ελεύθερη. Αλοίμονο! Μιά γυναίκα δεν πρέπει να λέει πως έχει κοιμηθεί με πολλούς άντρες, ούτε να εκφράζει πρώτη την επιθυμία της γιά έναν άντρα (κι ακόμα λιγότερο γιά μιά γυναίκα). Υποφέρω απ’ τα ταμπού (και καταρχήν τα δικά μου), από τους κανόνες που πρέπει νά σεβαστώ, απο τη συχνή κατάσταση κατωτερότητας απέναντι στους άντρες. Θα θελα νά μπορεί ο καθένας να εκφράζει ελεύθε­ρα την επιθυμία του, την τρυφερότητα που μπορεί να νιώθει για ό,τι τόν περιβάλλει, να μπορούσαμε να ζούμε γυμνοί, να παραδε­χόμαστε πως μια γυναίκα μπορεί να θέλει να κάνει έρωτα χωρίς να είναι ερωτευμένη».


25 ετών, ανύπαντρηΓια να έχετε σεξουαλικές σχέσεις, πρέπει να είστε ερωτευμένη;


ΝΑΙ 62%ΟΧΙ 38% Έρωτας και σεξουαλικότητα είναι αναμφισβήτητα ενωμένα, στο μυαλό των περισσότερων γυναικών. Όσο μεγαλύτερες είναι τόσο περισσότερο έχουν ανάγκη από έρωτα.


«Η σεξουαλική μου ζωή υποβαθμίζεται. Όλα είναι πάντα τόσο τέλεια απο… “τεχνική” άποψη. Είμαι καλά, έχω οργασμούς, αλλά νιώθω τόση μόνη… γιατί δεν καταλαβαίνω μια σεξουαλική σχέση χωρίς έρωτα, κι ο άντρας μου δε μ’ αγαπάει πια. Θα θελα, μαζί με την απόλαυση μια τρυφερή λέξη , μια χειρονομία, ένα φιλί, αλ­λά μάταια. Τελικά είμαι δυστυχισμένη».36 ετών, παντρεμένη, παιδιάΑν δεν έχετε σεξουαλικές σχέσεις τι νιώθετε;


% • Στερημένη     σωματικά…………………………………….. 4

 • Στερημένη     ψυχολογικά ……………………………….. 13

 • Στερημένη     σωματικά και ψυχολογικά……………….. 56

 • Τα βολεύω     μια χαρά…………………………………. 22

 • Χωρίς γνώμη……………………………………………….. 5


Οι μισές γυναίκες νιώθουν στερημένες σωματικά και ψυχολο­γικά όταν δεν κάνουν έρωτα. Κι όμως 78% απ’ αυτές πιστεύουν πως είναι δυνατό να μη νιώθουν καμιά σεξουαλική ανάγκη για ορισμένο χρόνο. Αντίφαση; Μόνο το 22% απ’ τις γυναίκες λένε πώς τα βολεύουν μια χαρά χωρίς σεξ στη ζωή τους. Μήπως επει­δή η παραδοσιακή εικόνα «πρέπει να κάνεις έρωτα για να νιώ­θεις καλά», βαραίνει στο γυναικείο ασυνείδητο;


Κάνετε έρωτα όσο συχνά θέλετε;


% •  Όχι        50

 •  Ναί         48


Μόνο 48% από τις γυναίκες έχουν τόσο συχνές ερωτικές επα­φές όσο θέλουν, ενώ 50% είναι ανικανοποίητες. Απ' αυτές οι 73% είναι μοναχικές γυναίκες, οι 61% πολύ νέες (κάτω από 20), οι 48% πάνω από 45, καί 41% απ’ τις γυναίκες που ζουν μ’ έναν άντρα.


«Είμαι 34 ετών, παντρεμένη, με ένα παιδί. Ο σύντροφός μου σηκώνεται στις 6.30’ το πρωί, γυρίζει το μεσημέρι για να φάει και να διαβάσει τήν εφημερίδα του, ξαναφεύγει βιαστικά στις 2.30’ και γυρίζει το βράδυ πτώμα. Τό Σάββατο πηγαίνει να κάνει σπόρ, την Κυριακή πηγαίνει στη λέσχη του για πεζοπορία. Τον περισσό­τερο καιρό είναι έξω, γυρίζει σπίτι για να ξεκουραστεί ή να παραπονεθεί και ενδιαφέρεται περισσότερο για τήν τηλεόραση παρά για τη “γυναικούλα" του. Μου κάνει έρωτα μόνο όταν αυτός θέ­λει, τις άλλες φορές δε μπορώ ούτε να τον αγγίξω. Αν προσπαθή­σω βρίσκει πάντα πολύ καλά προσχήματα για να μου αρνηθεί. Έτσι κι εγώ, όταν αυτός θέλει, το εκμεταλλεύομαι όσο πιο πολύ μπορώ, γιατί σκέφτομαι πως αυτό δε συμβαίνει κάθε μέρα, δεν πρέπει να χάσω την ευκαιρία. Παίζω την ερωτευμένη και συνήθως τα πάμε πολύ καλά, κι αυτός κι εγώ. Θάθελα να μιλάω, να παίζω, να γελάω, να ζω μια πιο χαλαρωμένη ζωή, αλλά υπάρχουν ένα σωρό πράγματα ανάμεσά μας, και στα ζευγάρια τα καθημερινά προβλήματα έχουν το προβάδισμα, η ευχαρίστηση έρχεται μετά».


34 ετών, παντρεμένη, παιδίΠιστεύετε πώς το να ευχαριστήσετε τον σύντροφό σας είναι:


% • Απαραίτητο ……………………………………………..  73

 • Σημαντικό ……………………………………………….  27


Οι άντρες δέν έχουν τίποτε νά φοβηθούν, οι γυναίκες εξακο­λουθούν να στρώνουν βελούδινα χαλιά στήν ικανοποίησή τους: για τα τρία τέταρτα απ’ αυτές το να δώσουν ικανοποίηξση είναι απαραίτητο. 


«Έχετε, στη διάρκεια της συνουσίας, ταυτόχρονο οργασμό με τον σύντροφό σaς; Πρέπει να απαντήσω όχι; Αυτό έκανα. Κι όμως μπορεί νά μού συμβεί κάτι τέτοιο, που όμως απαιτεί μια προσπά­θεια συγχρονισμού που δεν μου δίνει καμιά επιπλέον ικανοποίη­ση. Από άποψη “ποιότητας του οργασμού’’ συμφωνούμε, ο σύ­ντροφός μου κι εγώ- αυτό δε μου φέρνει καμιά επιπλέον απόλαυ­ση, μάλλον μειώνει την απόλαυση αν σκεφτείς ότι πρέπει να συ­γκεντρώνεσαι για να περιμένεις τον άλλον. Έτσι, με ελεύθερη επιλογή, αποφασίσαμε να απολαμβάνουμε ο ένας μετά τον άλλο, πράγμα που μας δίνει εκρηκτικούς οργασμούς αφού είμαστε ελεύθεροι να αφεθούμε στην τέλεια λήθη. Να σκέφτεσαι την ικα­νοποίηση του άλλου ταυτόχρονα με τη δική σου είναι σίγουρα γενναιόδωρο, αν δεν το αποζητάς σαν αναγκαίο. Αλλά είναι το ίδιο γενναιόδωρο να σκέφτεσαι μονάχα τον άλλο, για λίγα λε­πτά».


40 ετών, παντρεμένη«Εικοσιπέντε χρόνια γάμου, μιά κακώς εκφρασμένη σεξουαλι­κότητα, γιατι στα 18 μου, ερωτευμένη, πειθαρχική και χωρίς προσωπική πρωτοβουλία, βρέθηκα στο κρεβάτι ενός συντρόφου που ανάγει τα πάντα στην πιο απλή έκφρασή τους. Για δέκα χρό­νια, προσπαθούσα κυρίως να τον ευχαριστήσω. Τώρα, κουρασμέ­νη, χωρίς ενθουσιασμό, προσπαθώ να τελειώνουμε όσο πιο γρή­γορα γίνεται. Ο άντρας δίπλα μου, συνεχίζει την πορεία του, χω­ρίς να αντιλαμβάνεται τίποτα, ψάχνοντας μόνο την ικανοποίησή του, και αποδίδει τά “καπρίτσια” μου σε κακή υγεία. Έτσι όπως σκέφτεται, κάθε συζήτηση είναι εκ των προτέρων καταδικασμένη. Ένας άλλος άντρας σκέφτηκε πώς όλα μου τά προβλήματα οφεί­λονται στόν τρόπο πού μεγάλωσα. Με άφησε να μιλήσω, να μάθω τον εαυτό μου. Όσο περισσότερο ανακάλυπτα τί επιθυμώ, τόσο περισσότερο το επιθυμούσα, όμως πόσος χρόνος χάθηκε, πόση υπομονή…»


43 ετών, παντρεμένη, παιδιάΠοιοι λόγοι σας εμποδίζουν να έχετε τη σεξουαλική ζωή που επιθυμείτε;


(επιτρέπονται πολλές απαντήσεις).


%


Η   έλλειψη  συντρόφου                                                      39


Η   έλλειψη  χρόνου ……………………………………..  20


 Απαιτητική επαγγελματική δραστηριότητα         17


Η   παρουσία τών παιδιών…………………………………. 14


Η   έλλειψη  κατάλληλου χώρου …………………………  12


Πολύ κουραστικές δουλειές στό σπίτι                  9


Η έλλειψη συντρόφου κι ο αγώνας ενάντια στο χρόνο είναι τα δυο βασικά εμπόδια για μια ικανοποιητική σεξουαλική ζωή. Οι μισές από τις γυναίκες που ζουν με έναν άντρα (50%) κατηγορούν την απαιτητική τους επαγγελματική απασχόληση. «Δεν έχω καιρό».


Για τις μοναχικές γυναίκες, τίποτε το απροσδόκητο, οι 64% το αποδίδουν στην έλλειψη συντρόφου. Μια γυναίκα στις δυο επικα­λείται κι άλλους λόγους.


«Πραγματικά σκέφτομαι, πως δεν έχω ικανοποιητική σεξουαλι­κή ζωή. Αλλά, εκτός από σωματικό πρόβλημα (δεν έχω καί μεγάλη σεξουαλική επιθυμία) νομίζω πως είναι και ψυχικό πρόβλημα. Για να έχεις μια επιτυχημένη ερωτική σχέση πρέπει να την επιθυμείς. Αυτή την επιθυμία εγώ την έχω σπάνια. Πιστεύω πώς είναι πρό­βλημα τού τρόπου ζωής. Όταν δουλεύεις όλη τή μέρα, όταν τό βράδυ πρέπει νά μαγειρέψεις, νά ασχοληθείς με τα παιδιά, όταν το Σαββατοκύριακο πρέπει να κάνεις ό,τι δεν έκανες όλη τη βδο­μάδα, κι όταν έχεις από πάνω να φροντίζεις τους λογαριασμούς, κ.λπ., το μυαλό σου είναι πάντα κάπου αλλού. Πραγματικά, είναι πρόβλημα ρουτίνας και μονοτονίας. Θα πρεπε να κατασκευάζουμε “διακοπές". .


 


Όσο μεγαλώνετε, η σεξουαλική σας ευχαρίστηση είναι:


% • Πιό έντονη ………………………………………………  58

 • Αναλλοίωτη…………………………………………….. 28

 • Χωρίς γνώμη…………………………………………….       8

 • Λιγότερο έντονη…………………………………………       6

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X