Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Σε ρόλο ΔΙΚΑΤΣΑ οι δικηγορικοί σύλλογοι -Αυτοί θα αποφασίζουν για τα πτυχία νομικής από το εξωτερικό
Σε ρόλο ΔΙΚΑΤΣΑ οι δικηγορικοί σύλλογοι -Αυτοί θα αποφασίζουν για τα πτυχία νομικής από το εξωτερικό thumbnail

Σε ρόλο ΔΙΚΑΤΣΑ οι δικηγορικοί σύλλογοι -Αυτοί θα αποφασίζουν για τα πτυχία νομικής από το εξωτερικό

Νέο σύστημα ελέγχου και άδειας εγγραφής των αποφοίτων ιδρυμάτων του εξωτερικού και σχολών που συνεργάζονται με πανεπιστήμια ξένων χωρών στα μητρώα των δικηγόρων έρχεται καθώς οι δικηγορικοί σύλλογοι θα είναι αυτοί που θα λειτουργούν σαν το ΔΙΚΑΤΣΑ και θα αποφασίζουν. Με αυτό το νέο δεδομένο είναι η τρίτη φορά που αλλάζει το σύστημα διαχείρισης των κατόχων πτυχίων του εξωτερικού από το 2013.


Οπως γράφουν Τα Νέα η νέα διαδικασία είναι η εξής:  • Ο απόφοιτος θα καταθέτει τα δικαιολογητικά του στο Δικηγορικό Σύλλογο που επιθυμεί να κάνει την άσκησή σου, χωρίς να έχει αναγνώριση από τον ΔΟΑΤΑΠ (πρώην ΔΙΚΑΤΣΑ)

  • Ο ΔΣ θα αποστέλλει το φάκελο στην Επιτροπή Αξιολόγησης που έχει έδρα τον ΣΔ Αθηνών.

  • Η επιτροπή θα κρίνει αν ο αιτών έχει τα απαραίτητα προσόντα με εκείνα που απαιτούνται από τον Κώδικα των Δικηγόρων και θα εγκρίνει την εγγραφή του στο Μητρώο Ασκουμένων. Αν όχι τον παραπέμπει στη ΜΕΔΕ (Μόνιμη Επιτροπή Δοκιμασίας Επάρκειας).

  • Η ΜΕΔΕ εξετάζει το φάκελο και χρεώνει στον υποψήφιο ένα ή περισσότερα μαθήματα προς εξέταση.


Η Κεντρική Επιτροπή Αξιολόγησης που έχει έδρα τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών θα αποτελείται από τους προέδρους των Δικηγορικών Συλλόγων Αθηνών, Πειραιά και Θεσσαλονίκης, έναν πρόεδρο άλλου Συλλόγου που θα ορίζει η ολομέλεια και το πρόεδρο του Συλλόγου όπου ο ασκούμενος θα επιθυμεί να εγγραφεί.

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X