Αρχική / Διάφορα αλλά όχι Αδιάφορα / Αποκάλυψη σοκ: Οι πυροσβέστες δίνουν μάχη με τις φλόγες με ληγμένες στολές
Αποκάλυψη σοκ: Οι πυροσβέστες δίνουν μάχη με τις φλόγες με ληγμένες στολές thumbnail

Αποκάλυψη σοκ: Οι πυροσβέστες δίνουν μάχη με τις φλόγες με ληγμένες στολές

Ανυπεράσπιστοι και κανένα εφόδιο, όπως υποστηρίζουν, καλούνται σε καθημερινή βάση εδώ και χρόνια οι πυροσβέστες της Δυτικής Ελλάδας να ανταποκριθούν σε κάθε κλήση για πυρκαγιά και να συμμετάσχουν στη διάσωση ανθρώπινων ζωών, θέτοντας σε κίνδυνο τη δική τους.


Με αφορμή το τραγικό περιστατικό με το θάνατο συναδέλφου τους στην Αθήνα, ο πρόεδρος των πυροσβεστών Δυτικής Ελλάδας, Βασίλης Φερτάκης, αποκαλύπτει στο patrastimes πως τελευταία φορά που το υπουργείο προμήθευσε με μερικό ατομικό εξοπλισμό το σώμα ήταν το 2008 και από τότε πολλές από τις στολές, τα κράνη και τις μπότες, που χρησιμοποιούν είναι ακατάλληλες, γιατί έχουν ημερομηνία λήξεως, που έχει περάσει προ πολλού.


Παράλληλα, κατηγόρησε τις εκάστοτε κυβερνήσεις πως αρνούνται κατηγορηματικά να εντάξουν τους εργαζόμενους του κλάδου στα βαρέα και ανθυγιεινά, παρόλο που κινδυνεύει συνεχώς η σωματική τους ακεραιότητα.


Ο κ. Φερτάκης δεν παρέλειψε να τονίσει πως η πολιτεία αρκείται στα συλλυπητήρια τηλεγραφήματα και αρνείται να δεχθεί τα αιτήματα τους για τη λήψη προστατευτικών μέτρων, σχολιάζοντας ότι ακόμα ο ένας από τους δύο πυροσβέστες, που τραυματίστηκε στην πρόσφατη πυρκαγιά στην Αιτωλοακαρνία, δίνει μάχη για τη ζωή  του, στην ΜΕΘ του ΠΠΝΠ, μετά από δύο εγχειρήσεις στο πρόσωπο και στη σπονδυλική στήλη, "αλλά και σε αυτή την περίπτωση το υπουργείο είναι απών", επισημαίνει.


Kontranews.gr 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X