Φτιάχνουμε γλυκό και νόστιμο σταφιδόψωμο

<h4 class="title">Υλικά</h4>
<p>Για 4-6 άτομα<br /><br />340 γραμμάρια νερό<br />3 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο<br />600 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις<br />1 κουταλιά του γλυκού κοφτό αλάτι<br />1 κούπα σταφίδες<br />4 κουταλιές του γλυκού χτυπημένης μαστίχας μαζί με κρυσταλλική ζάχαρη<br />1/2 κουταλιά γλυκού τριμμένο γαρύφαλλο  <br />2 κουταλιές της σούπας γάλα σκόνη<br />1 κουταλιά της σούπας σπόρους γλυκάνισου<br />μισό φακελάκι ξηρή μαγιά</p>
<p> </p>
<div> </div>
<h4 class="title">Εκτέλεση</h4>
<p>Σε ένα μπολ διαλύουμε την ξερή μαγιά σε λίγο χλιαρό νερό και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για λίγο.<br />Σε ένα μεγάλο μπολ, αναμειγνύουμε όλα τα υγρά υλικά και τα χτυπάμε με το σύρμα.<br />Σε μια λεκάνη, βάζουμε το αλεύρι, το αλάτι, τις σταφίδες, το γλυκάνισο, τα γαρύφαλλα, το γάλα σκόνη, τη μαστίχα.<br /><br />Ρίχνουμε σιγά- σιγά τα υγρά μέσα στα στερεά, προσθέτουμε και την αραιωμένη μαγιά, ζυμώνοντας παράλληλα το μείγμα, μέχρι τα υλικά να ανακατευτούν καλά.<br />Χωρίζουμε τη ζύμη στα δύο.<br /><br />Με τα 40 γραμμάρια αλεύρι, αλευρώνουμε 2 μακρόστενες φόρμες για κέικ και απλώνουμε μέσα στην κάθε φόρμα το κάθε κομμάτι ζύμης.<br />Το στρώνουμε ομοιόμορφα.<br /><br />Σκεπάζουμε με μια πετσέτα κουζίνας την κάθε φόρμα και αφήνουμε τις ζύμες για 1 ½ ώρα, ώστε να φουσκώσουν και να διπλασιαστεί ο όγκος τους.<br />Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.<br />Βάζουμε στο φούρνο τις φόρμες με το ψωμί και ψήνουμε για 1 ώρα και 15 λεπτά περίπου μέχρι τα χριστόψωμα να φουσκώσουν και να ροδίσουν ομοιόμορφα.</p>
<p> </p>
<p> </p>
<h4 class="title">Απαιτούμενος χρόνος: 75 λεπτά</h4>

Σχετικά άρθρα