Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Συνάντηση Πάπα – Τσίπρα
Συνάντηση Πάπα – Τσίπρα  thumbnail

Συνάντηση Πάπα – Τσίπρα


Ειρήνη, μετανάστευση και προστασία του περιβάλλοντος στο επίκεντρο της συνάντησης του Αλέξη Τσίπρα με τον Πάπα Φραγκίσκο. Για πρώτη φορά ηγέτης της ριζοσπαστικής Αριστεράς γίνεται δεκτός στο Βατικανό. 

Η εξέλιξη αυτή αντανακλά τις αγωνίες, από διαφορετικές πλευρές, για την αντιμετώπιση των συνεπειών της οικονομικής κρίσης και των ανθρωπιστικών προβλημάτων εξαιτίας των πολεμικών συρράξεων.

Ο Πάπας Φραγκίσκος, επονομαζόμενος και "Πάπας των φτωχών", έχει επικρίνει την κυριαρχία της αγοράς στις συγχρονες κοινωνίες, έχει απευθύνει μηνύματα να σταματήσει ο πόλεμος στη Γάζα και σε άλλα μέτωπα συγκρούσεων, ενώ αντιμετωπίζει τη συνεργασία των θρησκειών ως γέφυρα για την ειρήνη. Επίσης πρωτοστατεί στην ηθική κάθαρση της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας από το σκάνδαλο της παιδοφιλίας.

Η συνάντηση ενέχει και τον συμβολισμό ότι η Αριστερά σε μια μικρή χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με το παράδειγμα και τις θέσεις της, απευθύνεται στο σύνολο των ευρωπαϊκών κοινωνιών και αναζητεί δεσμούς συνεργασίας ανεξάρτητα από τις διαφορετικές ιδεολογικές αφετηρίες.

ΠΗΓΗ: avgi.gr

  

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X