Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / «Τσουνάμι» μετεγγραφών στα κεντρικά ΑΕΙ
«Τσουνάμι» μετεγγραφών στα κεντρικά ΑΕΙ  thumbnail

"Τσουνάμι" μετεγγραφών στα κεντρικά ΑΕΙ

Θα… βουλιάξουν από φοιτητές τα κεντρικά πανεπιστημιακά ιδρύματα, καθώς σε λίγες ημέρες σχεδόν 40.000 πρωτοετείς αναμένεται να υποβάλλουν αιτήσεις προκειμένου να μετεγγραφούν σε ομοειδή τμήματα που εδρεύουν κοντά στον τόπο κατοικίας τους. 

Από αυτούς, εκτιμάται ότι θα καταφέρουν να μετεγγραφούν περίπου οι 20.000, δηλαδή σχεδόν το 30% των πρωτοετών θα μετακινηθεί σε άλλο ίδρυμα και διαφορετική πόλη.

Είναι ενδεικτικό ότι 15 τμήματα κεντρικών ΑΕΙ θα δεχθούν πρόσθετο αριθμό φοιτητών λόγω μετεγγραφών από συνολικά 80 τμήματα που είναι διάσπαρτα σε όλη τη χώρα. 

Πρόκειται για παιδαγωγικά τμήματα, Φιλολογίας, Πληροφορικής, Ιατρικής, Αρχιτεκτόνων και Πολιτικών Μηχανικών, Οικονομικών Επιστημών, Φυσικής, Χημείας, Μαθηματικών κ.α.

Την ίδια στιγμή, οι μετεγγραφές δημιουργούν φοιτητές δύο ταχυτήτων, καθώς θα καθίσουν στα ίδια αμφιθέατρα σπουδαστές που συγκέντρωσαν στις πανελλαδικές έως και σχεδόν 6.000 λιγότερα μόρια. 

Ως εκ τούτου, οι καθηγητές εκτός από τον μεγάλο όγκο πρόσθετων σπουδαστών που θα κληθούν να εκπαιδεύσουν, θα έχουν να αντιμετωπίσουν και φοιτητές με διαφορετικό μορφωτικό υπόβαθρο.

Πατήστε πάνω στη φωτογραφία και διαβάστε αναλυτικά το δημοσίευμα της εφημερίδας Εθνος
Real.gr 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X