Αρχική / Που πατάει η ΑΕΚ για να διαχωρίσει τη θέση της από τον Παναθηναϊκό για το γηπεδικό

Που πατάει η ΑΕΚ για να διαχωρίσει τη θέση της από τον Παναθηναϊκό για το γηπεδικό

Σίγουροι ότι η απόφαση του Ελεγκτικού Συμβουλίου να “κόψει” την επιχορήγηση των 7 εκατ. ευρώ από τον Παναθηναϊκό για την ανακατασκευή του γηπέδου της Λεωφόρου,δεν θα επηρεάσει την πορεία των έργων για την “Αγιά Σοφιά” εμφανίζονται στην ΑΕΚ.


Στην ανακοίνωση της απόφασης και για λίγες ώρες χτύπησε συναγερμός στο “κιτρινόμαυρο” στρατόπεδο, ωστόσο μετά από λεπτομερή ανάλυση των δεδομένων, οι άνθρωποι της “Ένωσης” κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι δεν συντρέχουν λόγοι ανησυχίας.


Η διοίκηση του συλλόγου θεωρεί ότι η υπόθεση του γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια δεν έχει καμία σχέση με την αντίστοιχη, στην ιστορική έδρα του Παναθηναϊκού και αυτό αναμένεται να υποστηρίξει στις επόμενες επαφές που θα γίνουν με την Πολιτεία.


Η γραμμή που θα χαράξουν οι “κιτρινόμαυροι” θα στηριχθεί σε τρεις βασικούς άξονες.


Πρώτα από όλα, στην Λεωφόρο θα υπάρξει ανάπλαση του γηπέδου που ήδη υπάρχει,ενώ στον «Δικέφαλο» μιλάμε για ένα εντελώς νέο γήπεδο. Το γήπεδο των “πρασίνων” λόγων παλαιότητας και περιορισμένου χώρου στερείται των υποδομών να αναβαθμίσει την περιοχή, ενώ η κατασκευή της “Αγιάς Σοφιάς” θα έχει ευεργετικό αντίκτυπο στην πόλη της Νέας Φιλαδέλφειας.


Επίσης, από τη στιγμή που το πρότζεκτ του Βοτανικού είναι ακόμα σε ισχύ, έστω και αν βρίσκεται στα σχέδια, καθιστά τη λύση της Λεωφόρου μια προσωρινή λύση και από την Πολιτεία θεωρείται σπατάλη να δαπανηθούν 7 εκατ, ευρώ για ένα γήπεδο που χρησιμοποιηθεί (όπως υποστηρίζουν οι κρατικοί φορείς), για μια πενταετία.


Τέλος, υπάρχει το οικονομικό, αφού οι «πράσινοι» θα κάνουν τις όποιες εργασίες με το100% της χρηματοδότησης, ενώ στην περίπτωση της ΑΕΚ πρόκειται για το 27%,δηλαδή το 1,3 του συνολικού κόστους του έργου.


Όλα αυτά σύμφωνα με την ΑΕΚ διαφοροποιούν τις δύο υποθέσεις και έτσι η χρηματοδότηση για το γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια δεν κινδυνεύει, όπως ισχυρίζεται η διοίκηση της ομάδας.


Έτσι στην “Ένωση” υποστηρίζουν πως “…γήπεδο θα γίνει, ότι κι αν γίνει” και ο ίδιος οΔημήτρης Μελισσανίδης δεν επιδέχεται αμφισβήτηση για την εκκίνηση των έργων. Μάλιστα οι “κιτρινόμαυροι” προχωρούν βήμα βήμα και σε καθεστώς απόλυτης νομιμότητας. Η ΑΕΚ εξασφάλισε τον νόμο της στο Κοινοβούλιο, δέχθηκε κάθε εισήγηση για βελτιωτικούς όρους και τώρα περιμένει την έγκριση της οικοδομικής άδειας.


Άλλωστε έχει εξασφαλίσει σημαντικό μέρος του πρότζεκτ από χρήματα που έχει βάλειστη Δικέφαλος 1924 ΑΕ ο Δημήτρης Μελισσανίδης, αλλά και σημαντικοί μέτοχοι όπως οι Παππάς, Χατζηιωάννου, Σάλλας, Δαλακούρας. Τα χρήματα της Περιφέρειας προορίζονται έτσι και αλλιώς για το δεύτερο στάδιο του έργου και η ΑΕΚ προχωρά δίχως άλλη χρονοτριβή στο πρότζεκτ της.


 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X