Αρχική / Ενίσχυση και χαμηλά την μπάλα

Ενίσχυση και χαμηλά την μπάλα

Η πρεμιέρα του ΑΡΗ στη Γ΄ Εθνική κύλησε όπως ακριβώς θα την ήθελε και ο πιο αισιόδοξος φίλος της ομάδας. Εύκολη νίκη, γεμάτο γήπεδο, και υποσχέσεις από το σύνολο του Δημήτρη Καλαιτζίδη έστω και κατά διαστήματα. Η ευφορία όμως σταματάει κάπου εδώ γιατί αν συνεχιστεί περισσότερο από όσο πρέπει θα λειτουργήσει πιθανότατα ως παραμορφωτικός καθρέπτης.

Η Καστοριά ήταν ό, τι πρέπει για πρεμιέρα απέναντι στον ελλιπή ΑΡΗ αλλά μέχρι εκεί. Το ρόστερ της είναι από τα πιο αδύναμα στην κατηγορία, οι βλέψεις της περιορίζονται στην παραμονή και τα συμπεράσματα καλό θα είναι να περιοριστούν στα απολύτως απαραίτητα. Ποια δηλαδή; Ότι γίνεται κτήμα των παικτών το ανελέητο πρέσινγκ σε όλους τους χώρους, η κατοχή μπάλας και το ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας, η απαγόρευση δια ροπάλου της από του αέρος μεταφορά της μπάλας στην επίθεση, μεταξύ άλλων.

Λείπουν ακόμη οι αυτοματισμοί και η καλή επιλογή στα τελευταία 25 μέτρα αλλά αυτό είναι κάτι που θα έρθει με τον χρόνο. Μην ξεχνάμε ότι την ομάδα την επηρέασε αρκετά η απουσία προπονήσεων για μια ολόκληρη εβδομάδα επί Σκόρδα. Την πήγε πολύ πίσω και κόντεψε να γκρεμίσει ό, τι χτιζόταν μέχρι τότε.

Ακόμη και με ένα τέτοιο αδύναμο αντίπαλο πάντως φανερώθηκαν και κάποιες χτυπητές αδυναμίες. Όπως η έλλειψη παιχνιδιών του Μπαϊμάκη και γύμνια στην επίθεση. Για την άμυνα δεν μπορούμε να πούμε κάτι πολύ απλά γιατί οι κίτρινοι δεν απειλήθηκαν σχεδόν καθόλου.  Ο ΑΡΗΣ χρειάζεται επειγόντως ενίσχυση. Όχι για παιχνίδια με αντιπάλους την Καστοριά. Για παιχνίδια όμως με καλύτερες ομάδες της κατηγορίας, ειδικά εκτός έδρας, θα χρειαστούν και οι παίκτες με προσωπικότητα και εμπειρία. Που όταν ενδεχομένως «καίει» η μπάλα και λυγίσουν οι μικροί θα πάρουν την ομάδα στις πλάτες τους.

Πέρα από αυτό που είναι και το προφανές, ο Καλαϊτζίδης χρειάζεται εναλλακτικές λύσεις. Δεν γίνεται να γυρίζει στον πάγκο και να βλέπει αμούστακα μειράκια και να μην μπορεί να αλλάξει ακόμη και αυτόν που κουράστηκε ή είχε πυρετό. Για λόγους ψυχολογίας η νίκη ήταν ασφαλώς απαραίτητη. Θα χρειαστούν όμως πολλά περισσότερα στην πορεία του άγνωστου αυτού πρωταθλήματος.

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X