Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Μενδώνη: Η Αμφίπολη κρύβει ακόμη μεγαλύτερες εκπλήξεις
Μενδώνη: Η Αμφίπολη κρύβει ακόμη μεγαλύτερες εκπλήξεις thumbnail

Μενδώνη: Η Αμφίπολη κρύβει ακόμη μεγαλύτερες εκπλήξεις

Για την πορεία των ανασκαφών στην Αμφίπολη και τα μυστικά που ίσως αυτή κρύβει μίλησε η γενική γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη.


Μιλώντας στον Real Fm η κα Μενδώνη τόνισε ότι «Η αρχαιολογία είναι μια επιστήμη που κρύβει πάρα πολλές εκπλήξεις. Η ανασκαφή κρύβει ακόμα μεγαλύτερες», ενώ επισήμανε ότι παραμένει άγνωστο το πότε θα τελειώσουν οι εργασίες.


«Εξαρτάται. Είναι αυτός ο θάλαμος μόνο; Αν είναι αυτός ο θάλαμος, μπορεί κανείς να βάλει κάποιο όριο. Αν, όμως, υπάρχει συνέχεια; Τι είναι αυτή η συνέχεια; Τι δυσκολία θα έχει η συνέχεια αυτή;» ήταν η απάντησή της σε σχετικό ερώτημα.


Τι απαντάει για τον ένοικο του τάφου


Σχετικά με τις εκτιμήσεις για την ταυτότητα του τάφου, δήλωσε ότι «όποιος κάνει εικασίες είναι απλώς εικασίες, σενάρια εργασίας».


«Εμείς προτιμούμε να μένουμε στα δεδομένα της ανασκαφής, αυτά τα οποία μας πληροφορούν η ανασκαφική ομάδα και υπεύθυνη αρχαιολόγος της ανασκαφής, η κ. Περιστέρη. Το πιο σοφό, αυτήν τη στιγμή, είναι να μένουμε στα δεδομένα μας» δήλωσε.


Οι στερεωτικές εργασίες στο ταφικό μνημείο θα συνεχιστούν μέχρι την Πέμπτη, οπότε αναμένονται πιθανότατα και ανακοινώσεις για την συνέχιση των εργασιών

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X