Facts & Figures για το ΠΑΟΚ-Ντιναμό Μινσκ

Διαβάστε τα Facts & Figures για το παιχνίδι με την Ντιναμό Μινσκ και δείτε τα Infographics με τη σύγκριση της ιστορίας των δύο ομάδων στα ευρωπαϊκά κύπελλα.

#0 φορές έχει αντιμετωπίσει ο ΠΑΟΚ ομάδα από τη Λευκορωσία. Αντίστοιχα και η Ντιναμό Μινσκ δεν έχει αντιμετωπίσει ποτέ ελληνική ομάδα.

#3 προκρίσεις μετράει ο ΠΑΟΚ στη φάση των 32 των Europa League τα τελευταία 4 χρόνια. Μοναδικό μελανό σημείο ο αποκλεισμός το 2012. Οι Λευκορώσοι από την αλλή συμμετέχουν για πρώτη φορά σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

#6 αγώνες αήττητη είναι η Ντιναμό Μινσκ στη φετινή διοργάνωση. Ο απολογισμός στους 3 προκριματικούς γύρους είναι 5 νίκες και 1 ισοπαλία τέρματα 11-2. Η ομάδα μας αντίστοιχα αγωνίστηκε μόνο στα Play off της διοργάνωσης αποκλείοντας την Ζίμπρου Κισινάου, χάνοντας 1-0 στη Μολδαβία και επικρατώντας με 4-0 στην Τούμπα στον επαναληπτικό.

# Έναν παλιό γνώριμο θα αντιμετωπίσει ο ΠΑΟΚ στην σημερινή αναμέτρηση. Ο λόγος για τον Ουντότζι ο οποίος έχει αγωνιστεί σε Αστέρα Τρίπολης, Πλατανιά, Ατρόμητο και Άρη. Μάλιστα πέρυσι άνοιξε το σκορ της αναμέτρησης ΠΑΟΚ-Άρης χωρίς όμως να πανηγυρίζει στο τέλος καθώς ο Δικέφαλος ανέτρεψε το σκορ και επικράτησε με 3-1.

#100 ευρωπαϊκές συμμετοχές συμπληρώνει (αν αγωνιστεί φυσικά) σήμερα ο Ράζβαν Ρατς . Ο Ρουμάνος διεθνής έχει αγωνιστεί με τη φανέλα της Σαχτάρ Ντόνετσκ τόσο στο Champions League όσο και στο Europa League το οποίο και κατέκτησε το 2009 κόντρα στη Βέρντερ Βρέμης του Αλέξανδρου Τζιόλη.

#70 συμμετοχές συμπληρώνει ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης (συμπεριλαμβανομένων και αυτών με τη φανέλα του Παναθηναϊκού) σήμερα σε Uefa Cup και Europa League κάτι που τον καθιστά τρίτο όλων των εποχών στην ιστορία του θεσμού.

Σχετικά άρθρα