Αναστασίου: «Χάσαμε αλλά έχουμε πολλά κέρδη»

Στην ατομική ποιότητα των παικτών της Ντιναμό Μόσχας επέρριψε τη βασική ευθύνη της ήττας του Παναθηναϊκού ο Γιάννης Αναστασίου. Ο τεχνικός του Τριφυλλιού δεν έδειξε να προβληματίζεται από την εικόνα της ομάδας του ενώ υπερασπίστηκε την επιλογή του να παίξει χωρίς σέντερ φορ και να δώσει τη μπάλα στους Ρώσους.

«Είπα και χθες ότι παίζαμε με την πιο ποιοτική ομάδα του ομίλου. Μας μένει μια πικρία από το αποτέλεσμα. Είχαμε μια πάρα πολύ καλή τακτική προσέγγιση βάσει εικόνας του παιχνιδιού. Στο πρώτο ημίχρονο είχαν ανούσιο έλεγχο οι Ρώσοι. Πιο σημαντικές στιγμές ήταν οι δικές μας από τα στημένα με Μέντες και Πράνιτς ενώ εκείνοι είχαν μια σέντρα σουτ στο δοκάρι. Εκεί μίλησε η κλάση τους αφού από το πουθενά σημείωσαν ένα γκολ με πολύ όμορφο συνδυασμό. Στο δεύτερο ημίχρονο παραμείναμε πιστοί στο πλάνο μας γιατί ήταν σημαντικό να μην χάσουμε τη συνοχή μας. Δεχθήκαμε γκολ από κόντρα ενώ είχαμε τη μπάλα. Εκεί ήταν σημαντικό να μην καταρρεύσουμε. Δείξαμε ωριμότητα γιατί οι ισορροπίες μπορούν να ανατραπούν και το 0-2 να γίνει 0-4 οπότε θα μιλάγαμε πολύ διαφορετικά τώρα. Η ομάδα έδειξε χαρακτήρα και παλέψαμε μέχρι τέλους για τη νίκη. Ίσως αν είχαμε πιο καθαρό μυαλό και τελειώναμε τις φάσεις καλύτερα… Χάσαμε ένα παιχνίδι που δεν είναι καλό για το πρεστίζ του συλλόγου αλλά έχουμε πολλά κέρδη. Τα κρατάμε και συνεχίζουμε με τη νοοτροπία που είχαμε όλο το 90λεπτο και όχι το 20λεπτο που λένε κάποιοι», είπε στην αρχική του τοποθέτηση.

Στο ερώτημα εάν θεωρεί ότι προσέγγισε συντηρητικά το παιχνίδι, ο Αναστασίου επεσήμανε: «Είναι εύκολο να λέμε μετά το παιχνίδι κάποια πράγματα. Βλέποντας την ποιότητα της Ντιναμό θα ήταν πολύ ρίσκο για μας απέναντι σε τέτοια ομάδα να παίξουμε ανοιχτά σε όλο το γήπεδο. Το πιθανότερο είναι εάν παίρναμε από την αρχή το ρίσκο, τώρα να μιλάγαμε για διαφορετικό σκορ. Μπορεί να κάνω και λάθος. Κάνοντας την ανάλυση της Ντιναμό και βλέποντας το επίπεδο που αγωνίζονται, ο στόχος ήταν να τους κρατήσουμε μακριά και με την ταχύτητα Κλωναρίδη, Καρέλη, Ντίνα να τους δημιουργήσουμε προβλήματα. Η αίσθηση μου είναι ότι ήμασταν τακτικά προετοιμασμένοι. Δεν είχαμε κανένα πρόβλημα. Ο αντίπαλος βασίστηκε καθαρά στην ατομική ποιότητα των παικτών του και αυτό πληρώσαμε».

Για ακόμα ένα παιχνίδι φέτος ο Παναθηναϊκός δέχθηκε γκολ. Τα λάθη στην άμυνα προβληματίζουν τον Αναστασίου. «Το συζητάγαμε και πέρυσι και είμαστε στο ίδιο επίπεδο. Το θέμα είναι ότι μετά από ένα λάθος γίνεται και δεύτερο και τρίτο λάθος. Μόνο με δουλειά και αμυντική προσήλωση μπορούμε να το αλλάξουμε. Δουλεύουμε και ατομικά και ομαδικά. Είναι ένα κομμάτι που από την πρώτη μέρα δίνουμε βάρος. Δεν πρέπει να χαλαρώνουμε γιατί ειδικά σε αυτό το επίπεδο μπορεί να μας κοστίσει. Χρειάζεται καλή επικοινωνία και συγκέντρωση. Όταν παίζουμε με καλύτερες ομάδες γίνεται πιο δύσκολο. Είχαμε καλή αμυντική λειτουργία αλλά το δεύτερο γκολ είναι παρόμοιο με τη Σταντάρ. Είναι οι στιγμές που μας λείπει η προσωπικότητα, η λειτουργία, η ηγετική μορφή. Μας λείπει η συγκέντρωση, η ωριμότητα, η επικοινωνία; Κάτι μας λείπει. Αυτοί είμαστε. Ξέρουμε τα λάθη και τις αδυναμίες μας. Ξέρουμε ότι είμαστε αυτοί και όταν δουλεύουμε όπως πρέπει μπορούμε να βάλουμε δύσκολα σε όλους. Το μόνο σίγουρο ότι η ομάδα θα γίνει καλύτερη και αυτό θα γίνει σχετικά σύντομα», κατέληξε.

Σχετικά άρθρα