Φιλέτα κοτόπουλου πανέ με πεκορίνο

<div class="short_text italic cf">
<p><span class="thirtyfive">Α</span>υτό το διαφορετικό πανάρισμα θα απογειώσει το κοτοφιλέτο μας!</p>
</div>
<div class="recipe cf">
<div id="recipe_box" class="recipe_box content cf">
<div class="title">Υλικά</div>
<div class="main_text">
<ul>
<li>2 μικρά φιλέτα στήθος κοτόπουλου (περίπου 150 γρ. το καθένα)</li>
<li>2 ασπράδια αυγού </li>
<li>180 γρ. πεκορίνο τριμμένο</li>
<li>φρεσκοτριμμένο πιπέρι</li>
<li>30 ml ελαιόλαδο και λίγο ακόμη για το σερβίρισμα</li>
<li>2 ώριμες ντομάτες κομμένες σε ροδέλες</li>
<li>2 κουτ. σούπας φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα (ή 1 κουτ. γλυκού ξερό βασιλικό)</li>
<li>ξίδι βαλσαμικό</li>
</ul>
</div>
</div>
<div class="recipe_box bottom_cap">
<div class="inner cf">
<div class="recipe_parts right"><span class="recipe_parts_title">Μερίδες</span> 2</div>
</div>
</div>
<div class="recipe_info cf"><span class="recipe_parts"><span class="recipe_parts_title">Προετοιμασία</span> 5΄</span> <span class="recipe_parts"><span class="recipe_parts_title">Ψήσιμο</span> 10΄</span></div>
</div>
<div class="main_text">
<p><span class="simple_rhomb"><span class="bittersweet">Διαδικασία</span></span> Κόβουμε τα φιλέτα κοτόπουλου κατά μήκος σε δύο λεπτές φέτες. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα ασπράδια αυγού και σε άλλο ανακατεύουμε το πεκορίνο με το πιπέρι. Περνάμε κάθε κομμάτι φιλέτου πρώτα από τα ασπράδια και μετά από το μείγμα τυριού-πιπεριού και τα σοτάρουμε σε ένα τηγάνι με το ελαιόλαδο, για περίπου 3 – 4 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να γίνει το κοτόπουλο, αλλά να μη στεγνώσει. Μοιράζουμε στα πιάτα τις ντομάτες , πασπαλίζουμε με τα φύλλα βασιλικού, περιχύνουμε με ελαιόλαδο και ξίδι βαλσαμικό, βάζουμε από πάνω τα φιλετάκια κοτόπουλου και σερβίρουμε</p>
<p> </p>
<p>Gastronomos.gr </p>
</div>

Σχετικά άρθρα