Ρολό κιμά τυλιγμένο σε κολοκυθάκια

<div class="short_text italic cf">
<p><span class="thirtyfive">Έ</span>να εξαίσιο, μυρωδάτο ρολό για το οικογενειακό τραπέζι. Συνοδεύουμε με ρύζι πιλάφι ή απλό πουρέ πατάτας.</p>
</div>
<div class="recipe cf">
<div id="recipe_box" class="recipe_box content cf">
<div class="title">Υλικά</div>
<div class="main_text">
<p><strong>Για το ρολό</strong></p>
<ul>
<li>300 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος (από σπάλα)</li>
<li>3 κουτ. σούπας ρύζι Καρολίνα</li>
<li>1 μεγάλο καρότο, τριμμένο</li>
<li>1 μέτριο κολοκυθάκι, τριμμένο και στυμμένο</li>
<li>1 αυγό (κατά προτίμηση βιολογικό)</li>
<li>1/2 φλιτζ. τσαγιού φύλλα φρέσκου δυόσμου ή 2 κουτ. σούπας ξερός</li>
<li>αλάτι και πιπέρι</li>
<li>3 – 4 μεγάλα κολοκυθάκια, κομμένα κατά μήκος σε πολύ λεπτές φέτες στο μαντολίνο ή στον τρίφτη, στον κόφτη για τις πατάτες, ή με καλό μαχαίρι</li>
<li>2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο</li>
</ul>
<p><strong>Για το αυγολέμονο</strong></p>
<ul>
<li>3 φλιτζ. τσαγιού ζωμός <a href="http://www.gastronomos.gr/sintages/2009" target="_blank">λαχανικών</a> ή<a href="http://www.gastronomos.gr/sintages/2022/Zomos-murodikon?c=111" target="_blank">μυρωδικών</a></li>
<li>2 αυγά (κατά προτίμηση βιολογικά), χωριστά τα ασπράδια από τους κρόκους</li>
<li>1 κουτ. γλυκού κορν φλάουρ</li>
<li>χυμός και ξύσμα από 1 ακέρωτο λεμόνι, κατά προτίμηση βιολογικό</li>
<li>αλάτι και πιπέρι</li>
</ul>
</div>
</div>
<div class="recipe_box bottom_cap">
<div class="inner cf">
<div class="recipe_parts right"><span class="recipe_parts_title">Μερίδες</span> 4</div>
</div>
</div>
<div class="recipe_info cf"><span class="recipe_parts"><span class="recipe_parts_title">Προετοιμασία</span> 20΄</span> <span class="recipe_parts"><span class="recipe_parts_title">Ψήσιμο</span> 45΄</span></div>
</div>
<div class="main_text">
<p><span class="simple_rhomb"><span class="bittersweet">Διαδικασία</span></span><strong>Ρολό:</strong> Σε ένα μπολ ζυμώνουμε καλά τον κιμά, το αυγό, το καρότο, το τριμμένο κολοκύθι, το ρύζι, το δυόσμο, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Αν το μείγμα δεν «σφίξει», προσθέτουμε 1 – 2 κουτ. σούπας τριμμένη φρυγανιά. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C. Βάζουμε σε μια επιφάνεια εργασίας ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο 22×32 εκ. και πάνω του βάζουμε ένα κομμάτι λαδόκολλας, ίδιου μεγέθους, το οποίο αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο.</p>
<p> </p>
<p>Στρώνουμε εκεί οριζόντια τις φέτες κολοκυθιών, με τρόπο που να μισοσκεπάζει η μία φέτα την άλλη ώστε να καλύψουμε τη λαδόκολλα και να μην υπάρχουν κενά. Πλάθουμε το μείγμα του κιμά σε μακρόστενο ρολό και το βάζουμε κάθετα πάνω στις φέτες κολοκυθιών. Τυλίγουμε σφικτά το ρολό με τη βοήθεια της λαδόκολλας. Στη συνέχεια, τυλίγουμε και το αλουμινόχαρτο σφιχτά γύρω από το ρολό.</p>
<p> </p>
<p>Το βάζουμε σε ένα ταψάκι, προσθέτουμε 2 φλιτζάνια νερό και το ψήνουμε για 45 λεπτά, στο μεσαίο ράφι του φούρνου. Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και τη λαδόκολλα και το αφήνουμε να «ξεκουραστεί» για 10 – 15 λεπτά.</p>
<p> </p>
<p><strong>Αυγολέμονο:</strong> Εν τω μεταξύ, βάζουμε το ζωμό σε μια κατσαρόλα και τον ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά. Χτυπάμε τα ασπράδια στο μίξερ σε μαρέγκα. Διαλύουμε το κορν φλάουρ σε 1 φλιτζ. τσαγιού από το ζωμό. Ρίχνουμε έναν – έναν τους κρόκους μέσα στη μαρέγκα, ανακατεύοντας απαλά, και στη συνέχεια προσθέτουμε και το χυμό λεμονιού συνεχίζοντας το ανακάτεμα.</p>
<p> </p>
<p>Στο μείγμα αυτό ενσωματώνουμε σιγά σιγά το μείγμα ζωμού – κορν φλάουρ, ανακατεύοντας. Στη συνέχεια ρίχνουμε λίγο-λίγο το αυγολέμονο στον υπόλοιπο ζωμό μέσα στην κατσαρόλα, ανακατεύουμε και αποσύρουμε. Κόβουμε το ρολό σε φέτες και περιχύνουμε με τη σάλτσα αυγολέμονο.</p>
<p> </p>
<p>Συνοδεύουμε με πουρέ πατάτας ή απλό πιλάφι ή πατάτες τηγανητές.</p>
</div>

Σχετικά άρθρα