Ρεβυθάδα φούρνου στη γάστρα από την Αννα Δρούζα

<p>Βάζω τα ρεβύθια σε μια μεγάλη λεκάνη με νερό με σόδα και τα αφήνω όλο το βράδυ.  Τα ξεπλένω και τα στραγγίζω και τα βάζω στη γάστρα.</p>
<p>Τα βάζω σε μια κατσαρόλα με λίγο λάδι για να πάρουν 1 βράσει και ξαφρίζω τον αφρό. Τα αφηνω μια ώρα να βράσουν</p>
<p>Mετά παίρνω τη γάστρα, στραγγίζω τα ρεβύθια τα οποία τα ρίχνω στη γάστρα και τα γεμίζω/σκεπάζω με ξερά κρεμμύδια τα οποία έχω κόψει σε κομματακια μέχρι να καλυφθούν.</p>
<p> </p>
<p>Προσθέτω 1 φύλλο δάφνης ψιλλοκομμένο σκόρδο -περίπου 4 σκελίδες- και τα γεμίζω όλο με λάδι και το σκεπάζω για να καλυφθεί όλο με λάδι. Προσθέτω λίγο άνηθο ψιλοκομμένο. Βάζω αλατοπίπερο και 5 γαρυφαλάκια .</p>
<p> </p>
<p>Προαιερετικά ξύσμα και λίγο χυμό πορτοκάλι </p>
<p>Σκεπάζω τη γάστρα με το καπάκι και ψήνω τα ρεβυθια μέχρι να μελώσουν </p>

Σχετικά άρθρα