Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Ο πόλεμος για τα πλαστά πτυχία ξεκίνησε
Ο πόλεμος για τα πλαστά πτυχία ξεκίνησε  thumbnail

Ο πόλεμος για τα πλαστά πτυχία ξεκίνησε


Ο  υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, στέλνοντας σαφές μήνυμα μέσω του ΣΚΑΪ στους 19 δημάρχους του ΣΥΡΙΖΑ και την περιφερειάρχη Αττικής, κυρία Ρένα Δούρου που λένε «όχι» στους ελέγχους, δήλωσε ξεκάθαρα: «Η αξιολόγηση και ο επανέλεγχος των στοιχείων στους Δήμους θα γίνουν ακόμη και αν χρειαστεί να ζητήσουμε τη βοήθεια των εισαγγελικών Αρχών».


Εχουμε βάσιμες ενδείξεις ότι πολλές συμβάσεις μετατράπηκαν από ορισμένου σε αορίστου χρόνου χωρίς να πληρούν τις αναγκαίες προϋποθέσεις» τόνισε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης εξαπολύοντας επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ για τη στάση του εναντίον του επανελέγχου των συμβάσεων. Μιλώνας στον Σκάι, ο Κυριάκος Μητσοτάκης διευκρίνισε ότι τα στοιχεία προκύπτουν από δειγματοληπτικούς ελέγχους που έγιναν από το Σώμα Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης. Σημείωσε ότι «υπάρχουν δήμαρχοι που συνεργάζονται¨και τόνισε: «Νόμος δεν είναι το δίκιο του δημάρχου, ούτε το δίκιο του εργάτη. Δεν αντιλαμβάνομαι επί της αρχής την ανυπακοή απέναντι στην εφαρμογή νόμου του κράτους».


«Θα πρέπει οι κατεργαράκοι και οι απατεώνες να πάνε σπίτια τους γιατί τέτοιοι είναι αυτοί που χρησιμοποίησαν πλαστά πτυχία και πιστοποιητικά για να διοριστούν», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης.


«Προσπαθούμε -συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης- να διορθώσουμε παθογένειες και αμαρτίες του παρελθόντος, πελατειακές πρακτικές που συνέβαλαν στην χρεοκοπία. Δεν αντιλαμβάνομαι πώς γίνεται να μη θέλουν να αποκαλυφθούν απατεώνες». Και πρόσθεσε: «Είναι απατεώνας όποιος παρουσίασε ψευδή στοιχεία για να μονιμοποιηθεί στο Δημόσιο. Θα προχωρήσουμε στον επανέλεγχο των συμβάσεων. Αν χρειαστεί, θα υπάρξει παρέμβαση της εισαγγελίας».


Ο ΥΠΔΜ άσκησε σκληρή κριτική στην περιφερειάρχη Αττικής λέγοντας ότι «πρέπει να καταλάβει η κα Δούρου ότι είναι εκλεγμένη, δεν κάνει αντιπολίτευση. Τα δείγματα γραφής που δείχνει αυτή τη στιγμή δεν είναι αντάξια των περιστάσεων».


Επανέλαβε ότι οι 15.000 απολύσεις που έχουν συμφωνηθεί με την Τρόικα μέχρι το τέλος του χρόνου θα γίνουν, αλλά νέος ποσοτικός στόχος δεν θα γίνει δεκτός.


 Madata.gr 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X