Αρχική / Πολιτισμός / City life / DV8 Physical Theater στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών
DV8 Physical Theater στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών thumbnail

DV8 Physical Theater στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών

Βιαστείτε γιατί τα εισιτήρια θα εξαντληθούν σύντομα. Αγαπημένοι του αθηναϊκού κοινού! Χοροθεατρική παράσταση για την επιβίωση, τη βία και το έγκλημα από το DV8 Physical Theatre.


Ενας άντρας στη σκηνή. Ενας άντρας εκ πρώτης συνηθισμένος, η ιστορία του οποίου περιλαμβάνει όμως «αγώνα για επιβίωση, βία, έγκλημα και απρόσμενες εξελίξεις. Είναι μια ιστορία εκπληκτική, ανθρώπινη και βαθιά συγκινητική». Και ζωντανεύει με τη δύναμη του ανθρώπινου σώματος, από την ομάδα χορού DV8 Physical Theatre. Από νέους χορευτές που «διακρίνονται για τη βαθιά ειλικρίνεια με την οποία μεταφέρουν στην παράσταση κάθε πτυχή του θέματος, ακόμα και την πιο δυσάρεστη, την παντελή έλλειψη πολιτικής ορθότητας και υποκριτικού καθωσπρεπισμού και τη βαθιά επίγνωση του ότι όσο πιο ειλικρινά παραδεχτούμε τα λάθη μας, τόσο πιο πολλές πιθανότητες έχουμε να κάνουμε τον κόσμο καλύτερο». Το έργο John βασίζεται σε συνεντεύξεις 50 αντρών. Ο χορογράφος της ομάδας Λόυντ Νιούσον τούς ζήτησε να απαντήσουν με ειλικρίνεια σε ερωτήσεις για την αγάπη και το σεξ. Τη χορογραφία υπογράφουν ο Λόυντ Νιούσον και οι χορευτές. Χορεύουν οι: Taylor Benjamin, Lee Boggess, Gabriel Castillo, Ian Garside, Ermira Goro, Garth Johnson, Hannes Langolf, Vivien Wood και Andi Xhuma.


12 Οκτωβρίου 2014 έως 15 Οκτωβρίου. Κεντρική Σκηνή της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών. Ώρα: 20.30. Τιμές εισιτηρίων: 15 – 18 – 25 – 36 €. Μειωμ. 10 – 12 – 15 € | Άνεργοι 5 €


Αυτό που κάνει τη δουλειά των DV8 να ξεχωρίζει – ήδη από την ίδρυση της ομάδας, το 1986– είναι η ενασχόλησή τους με σοβαρά κοινωνικοπολιτικά θέματα, η εις βάθος διερεύνησή τους και η αποκαλυπτική παρουσίασή τους στη σκηνή. Διακρίνονται επίσης για τη βαθιά ειλικρίνεια με την οποία μεταφέρουν στην παράσταση κάθε πτυχή του θέματος, ακόμα και την πιο δυσάρεστη, την παντελή έλλειψη πολιτικής ορθότητας και υποκριτικού καθωσπρεπισμού και τη βαθιά επίγνωση του ότι όσο πιο ειλικρινά παραδεχτούμε τα λάθη μας, τόσο πιο πολλές πιθανότητες έχουμε να κάνουμε τον κόσμο καλύτερο.

Η δραματουργία τους είναι ένας εκρηκτικός συνδυασμός από «ωμούς» διαλόγους, «ντοκυμανταιρίστικο» κείμενο, κίνηση γεμάτη ένταση και λυρικές χορογραφικές εξάρσεις. Το έργο John βασίζεται σε συνεντεύξεις 50 αντρών. Ο χορογράφος της ομάδας Λόυντ Νιούσον τούς ζήτησε να απαντήσουν με ειλικρίνεια σε ερωτήσεις για την αγάπη και το σεξ.

Ο Τζων είναι ένας συνηθισμένος άντρας και η ιστορία του περιλαμβάνει αγώνα για επιβίωση, βία, έγκλημα και απρόσμενες εξελίξεις. Είναι μια ιστορία εκπληκτική, ανθρώπινη και βαθιά συγκινητική. Μια ακόμα παράσταση των DV8 που θα γίνει κλασική.


 


Η παράσταση απευθύνεται μόνο σε ενήλικες, δηλαδή από 18 ετών και άνω, καθώς περιέχει σκληρές εκφράσεις και σκηνές γυμνού.

Ένα έργο σε σύλληψη και σκηνοθεσία του Lloyd Newson


Mε τη δημιουργική συνεργασία του: Hannes Langolf
Ερμηνεύουν οι: Taylor Benjamin, Lee Boggess, Gabriel Castillo, Ian Garside, Ermira Goro, Garth Johnson, Hannes Langolf, Vivien Wood, Andi Xhuma
|
Μετάφραση κειμένου: Βασίλης Δουβίτσας

Ομάδα Παραγωγής

Βοηθός Σκηνοθέτη / Διευθυντής Ομάδας: David Grewcock
Χορογραφία: Lloyd Newson με τους ερμηνευτές
Σκηνικά και Σχεδιασμός Κοστουμιών: Anna Fleischle
Σχεδιασμός Φωτισμών: Richard Godin
Σχεδιασμός Ήχου: Gareth Fry
Διεύθυνση Παραγωγής: Tom Pattullo
Τεχνική Διεύθυνση Σκηνής: Matt Davis
Υπεύθυνος προετοιμασίας παραγωγής: Michael Ramsay
Χειριστής Φωτισμών: Ben Dodds
Ηχολήπτης: Fergus Mount
Χειριστής περιστροφής σκηνής και Βοηθός Ηλεκτρολόγος: James Bentley
Επίβλεψη Κοστουμιών: Ilona Karas
Βοηθός Κοστουμιών: Natasha Prynne
Βοηθός Σχεδιασμού: Loren Elstein
Βοηθός Σχεδιασμού Ήχου: Ella Wahlström
Αγορά σκηνικών εξαρτημάτων (props): Sabia Smith
Επίβλεψη Μουσικής: Gabriel Castillo
Κατασκευή Σκηνικών: Simon York
Εξαρτήματα υπόδησης: Reuben Hart (The National Theatre)
Περούκες για τη Vivien Wood: Giuseppe Cannas (The National Theatre)
Ηχογραφημένες φωνές: Lee Davern
Ερευνητές: Antonio Harris, Tim Owen Jones, Ankur Bahl, Kenny d’Kruz
Μοντάζ συνεντεύξεων: Lloyd Newson και Hannes Langolf
Προκαταρκτικό μοντάζ ήχου: Tamsin Barber, Chester Hayes, Luke Johnson, Rachel Phillips, Hedley Roach

Εκτελεστική διευθύντρια παραγωγής: Eva Pepper
Διεύθυνση παραγωγής: Louise Eltringham
Οικονομική διαχείριση: Nancy Rossi
Υπεύθυνη χρηματοδότησης: Jessica Choi
Διοικητική υποστήριξη: Rhiannon Savell
Ιστοσελίδα: Feast Creative

Δημόσιες σχέσεις: Cliona Roberts (CRPR)
Μάρκετινγκ: Vic Shead
Λογιστικά: Breckman & Co
Ασφαλιστική κάλυψη: Wrightsure

Τακτικοί εκπαιδευτές ομάδας: Denzil Bailey, Raymond Chai, Kerry Nicholls, Stephen Pelton, Sonia Rafferty, Jeannie Steele, Tory Trotter, Vivien Wood
Φωνητική διδασκαλία ομάδας: Melanie Pappenheim
Εργαστήρια υποκριτικής: Juliet Knight

Το John είναι μια συμπαραγωγή του Εθνικού Θεάτρου της Μεγάλης Βρετανίας, της Μπιεννάλε Χορού της Λυών, του Théâtre de la Ville και του Festival d’Automne του Παρισιού, του Dansens Hus της Στοκχόλμης, του Dansens Hus του Όσλο και της ομάδας DV8 Physical Theatre.

Διοικητικό Συμβούλιο των DV8: Mark Godfrey, Leonie Gombrich, Conor Marren, Kate Mayne (Πρόεδρος), Lloyd Newson, Sita Popat

Είμαστε ευγνώμονες για τη γενναιοδωρία των ατόμων και των οργανισμών που μας έχουν επιτρέψει να χρησιμοποιήσουμε τις εμπειρίες και τις συνεισφορές τους για τη δημιουργία αυτού του έργου.
Με βαθιά ευγνωμοσύνη προς τον John.


Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X