Το ανέβασμα των ακραίων

Το στιλ παιχνιδιού του Ολυμπιακού στο ξεκίνημα της φετινής περιόδου και το αγωνιστικό πλάνο του Μίτσελ περιλαμβάνει μεγάλη επιθετική δραστηριότητα των πλάγιων μπακ της ομάδας. 
 
Οι βασικοί Ελαμπντελαουί και Μαζουάκου έχουν τη δυνατότητα να παίζουν φουλ μπακ στις δύο πτέρυγες, διότι είναι γρήγοροι ποδοσφαιριστές, με πολλές δυνάμεις και με τεχνική σε υψηλό επίπεδο. 
 
Βλέπουμε, λοιπόν, στα περισσότερα ματς τον Ολυμπιακό να έχει τους ακραίους επιθετικούς του σε πιο κεντρικούς ή ελεύθερους ρόλους και όχι κοντά στις πλάγιες γραμμές. Το κάνει ο Φουστέρ, ο Αφελάι, σε τέτοιο ρόλο χρησιμοποιήθηκε και ο Κασάμι στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα με τη Βέροια. 
 
Φυσικά ο Ολυμπιακός διαθέτει στο ρόστερ του κλασσικούς εξτρέμ, αλλά ο μόνος που έχει παίξει αρκετά έως τώρα στα επίσημα παιχνίδια είναι ο Ντουρμάζ . Ο Σουηδός δεν αγωνίστηκε, πάντως, στην πρεμιέρα του Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ οι άλλοι δύο πλάγιοι επιθετικοί, ο Ντοσεβί και ο Γκαζαριάν δεν δηλώθηκαν καν στη λίστα για την Ευρώπη. 
 
Ο Ντουρμάζ είχε ένα αναγνωριστικό πρώτο παιχνίδι στο Αγρίνιο με τον Παναιτωλικό, έπαιξε καλά και σκόραρε στο ματς με τον ΟΦΗ, ενώ δεν ήταν σε καλή κατάσταση κόντρα στην Βέροια παρότι έγινε καθοριστικός με το πέναλτι που κέρδισε για να ανοίξει το σκορ η ομάδα του. 
 
Ο Ντοσεβί έπαιξε βασικός σχεδόν σε όλα τα φιλικά του Ολυμπιακού, σε αρκετά εκ των οποίων ήταν πολύ καλός. Θα περίμενε κανείς ότι με το πέρασμα του χρόνου θα βελτίωνε κάποιες αδυναμίες του ειδικά στην τελική προσπάθεια και οι περισσότεροι πίστευαν ότι θα είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στα σχέδια του προπονητή για τη βασική ενδεκάδα. Στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος αγωνίστηκε σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης με τη Νίκη Βόλου, βασικός ήταν και στο Αγρίνιο αλλά με μετριότατη παρουσία κι έκτοτε δεν εμφανίστηκε ξανά. Επέλεξε να κάνει ένα δεκαήμερο ταξίδι στην Αφρική για την Εθνική ομάδα του Τόγκο, το οποίο αποδείχτηκε άσκοπο καθώς δεν είχε δικαίωμα τελικά να αγωνιστεί. Την ίδια περίοδο κόπηκε από τη λίστα του Τσάμπιονς Λιγκ, με τον ΟΦΗ έμεινε εκτός πλάνων και αμέσως μετά έπαθε θλάση και θα μείνει κι άλλο εκτός δράσης.
 
Κι ο Γκαζαριάν περιμένει τη σειρά του, χωρίς πάντως να έχει κι αυτός τη δυνατότητα να παίξει στην Ευρώπη. Στην προετοιμασία ήταν από τους παίκτες που ανέβαζαν την απόδοσή τους από παιχνίδι σε παιχνίδι και είναι βέβαιο ότι στο πρωτάθλημα θα πάρει ευκαιρίες, περισσότερες από το έως τώρα ημίωρο της χρησιμοποίησής του στην πρεμιέρα με τη Νίκη. 
 
Σε γενικό συμπέρασμα, ο Ολυμπιακός περιμένει σημαντικό ανέβασμα από τους κλασσικούς ακραίους του και δεν εννοούμε φυσικά το ανέβασμα που κάνουν στο γήπεδο οι πλάγιοι μπακ της ομάδας….

Σχετικά άρθρα