Τα πιο πρωτότυπα κεφτεδάκια που έκανες ποτέ-με σφολιάτα!

<h4 class="title">Υλικά</h4>
<p><em>Για 4-6 άτομα</em><br /><br /><span style="text-decoration: underline;">Για την επικάλυψη ζύμης</span><br />1 συσκευασία φύλλο σφολιάτας<br />Κεφτεδάκια<br />1 κουταλιά της σούπας ανάλατο βούτυρο<br /> πρόστιμο θαλασσινό αλάτι<br /><br /><span style="text-decoration: underline;">Για τα κεφτεδάκια</span><br />500 γραμμάρια κιμάς γαλοπούλας<br />50 γραμμάρια τριμμένη φρυγανιά<br />3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα<br />2 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό<br />1 κουταλιά κάρυ<br />1 ασπράδι αυγού<br />3 κουταλιές ελαιόλαδο<br />αλάτι, πιπέρι</p>
<p> </p>
<div> </div>
<h4 class="title">Εκτέλεση</h4>
<p>Ρυθμίζουμε την σχάρα στη δεύτερη σκάλα του φούρνου και προθερμαίνουμε στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις (160 με αέρα).<br />Προθερμάνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Σε ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά και τα ζυμώνουμε μέχρι να ενοποιηθούν.<br /><br />Πλάθουμε σε μικρούς κεφτέδες και τους τοποθετούμε σε ένα αντικολλητικό ταψί. Στη συνέχεια στο πάγκο της κουζίνας απλώνουμε το φύλλο σφολιάτας και το κόβουμε σε τρίγωνα. Αφού δημιουργήσουμε την ζύμη σε μικρά τρίγωνα τυλίγουμε κάθε τριγωνικό φύλλο μέσα σε κάθε κεφτεδάκι. Τοποθετούμε τα κεφτεδάκια σε ταψί με λαδόκολλα και με λιωμένο βούτυρο τα ραντίζουμε, ρίχνουμε αλάτι και  ψήνουμε στο φούρνο για 25  λεπτά και είναι έτοιμοι.</p>
<p> </p>
<p><br class="break" /><br class="break" /></p>
<h4 class="title">Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά</h4>

Σχετικά άρθρα