Αρχική / Ψυχολογία / Οικογένεια / 6 τρόποι να σταματήσετε έναν καβγά μεταξύ αδερφιών
6 τρόποι να σταματήσετε έναν καβγά μεταξύ αδερφιών  thumbnail

6 τρόποι να σταματήσετε έναν καβγά μεταξύ αδερφιών

Ο τσακωμός μεταξύ δύο παιδιών συνήθως ξεκινάει επειδή το ένα παιδί δυσκολεύεται να εκφράσει αυτό που θέλει ή αισθάνεται, και δεν ξέρει να κάνει υπομονή. Έτσι, αν κάποιο παιδί που δεν έχει καταφέρει να επικοινωνεί και να εκφράζεται λεκτικά και έχει βρεθεί σε μια κατάσταση που του δημιουργεί ένταση ή εκνευρισμό, πιθανώς να μη μπορέσει να εκφραστεί διαφορετικά και να καταλήξει να τσακώνεται με όποιον βρεθεί μπροστά του. Πολύτιμες συμβουλές από τη Nestle και το www.manamia.gr


Εμείς σας προτείνουμε τις εξής ιδέες:
-Κάντε μια σοβαρή συζήτηση με τα παιδιά σας και συμβουλέψτε τα να μην μαλώνουν. 
-Κανονίστε την επόμενη φορά που θα θέλουν να βρεθούν με τους φίλους τους, να τους καλέσετε στο σπίτι σας, ώστε να μπορείτε να τα επιβλέπετε πιο στενά.
-Πηγαίνετέ τα σε ένα πάρκο να παίξουν για να μην υπάρχουν σκηνές ζήλιας όπως «αυτό είναι δικό μου παιχνίδι».
-Μειώστε το ωράριο παιχνιδιού. Μερικά παιδιά γίνονται πολύ ευερέθιστα όταν έχουν έναν φίλο για να παίξουν με αποτέλεσμα να χάνουν τον έλεγχο και να γίνονται παρορμητικά. Ακόμη και αν παίξουν μόνο για μια ώρα, τελειώστε το παιχνίδι θετικά. 
-Σιγουρευτείτε ότι και τα δύο έχουν φάει κάτι με θρεπτική αξία.
-Πηγαίνετέ τους για μπόουλινγκ ή μίνι γκολφ. Πολλά παιδιά που έχουν πρόβλημα με την συμπεριφορά τους στο ελεύθερο παιχνίδι, τα πάνε πολύ καλύτερα στο οργανωμένο παιχνίδι. 

Αν οι παραπάνω προτάσεις δεν λειτουργήσουν, κάντε ένα διάλειμμα για μερικές εβδομάδες ώστε να καταλάβουν από μόνα τους πόσο πολύ τους αρέσει να παίζουν μαζί. 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X