Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / H πλήρης ανατροπή στο Δημόσιο στα 586 ευρώ ο μισθός
H πλήρης ανατροπή στο Δημόσιο στα 586 ευρώ ο μισθός thumbnail

H πλήρης ανατροπή στο Δημόσιο στα 586 ευρώ ο μισθός

Απολαβές ιδιωτικού τομέα φέρνει ο νέος μισθολογικός χάρτης που προωθεί η κυβέρνηση στο Δημόσιο, φέρνοντας τα πάνω κάτω στα μέχρι τώρα δεδομένα.

Η τρόικα εκτός από την κατάργηση της μονιμότητας στο Δημόσιο και των μπόνους που λαμβάνουν οι δημόσιοι υπάλληλοι, θέτει ξανά ζήτημα προσλήψεων νέων υπαλλήλων με όρους ιδιωτικού τομέα.

Έτσι, ζητά, οι νέες προσλήψεις από εδώ και πέρα να γίνονται με όρους ιδιωτικού τομέα, ώστε να εφαρμόζεται και το ανάλογο μισθολόγιο. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ένας νέος εργαζόμενος στο Δημόσιο που θα ανήκει στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, θα αμείβεται με 586 ευρώ το μήνα.

Επίσης, ο μισθός για έναν εργαζόμενο με απολυτήριο Λυκείου θα είναι στα 619 ευρώ και οι πτυχιούχοι ΑΕΙ και ΤΕΙ θα αμείβονται με 749 – 787 ευρώ το μήνα.

Σαν να μην έφτανε αυτό, οι νέοι δημόσιοι υπάλληλοι δεν θα χαίρουν του προνομίου της μονιμότητας. Αντίθετα για δύο χρόνια ο κάθε εργαζόμενα θα περνάει από αξιολόγηση και θα είναι υπό μαθητεία και υπό δοκιμή.

Μετά τα δύο χρόνια, ο υπάλληλος θα κριθεί αν είναι κατάλληλος για τη θέση και μόνο τότε θα μονιμοποιείται και θα λαμβάνει τον μισθό που προβλέπεται από το σχετικό μιθολόγιο.

Το νέο σχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση παρουσιάστηκε από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης στα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, που σύμφωνα με πληροφορίες αντέδρασαν έντονα. Παρ’ όλ’ αυτά η κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να υλοποιήσει τις συγκεκριμένες επιταγές της τρόικας.


Madata.gr 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X