Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Το ΤΑΙΠΕΔ ξεπουλά ενεργά στρατόπεδα χωρίς το ΥΠΕΘΑ να το ξέρει
Το ΤΑΙΠΕΔ ξεπουλά ενεργά στρατόπεδα χωρίς το ΥΠΕΘΑ να το ξέρει  thumbnail

Το ΤΑΙΠΕΔ ξεπουλά ενεργά στρατόπεδα χωρίς το ΥΠΕΘΑ να το ξέρει

Στο… σφυρί βγαίνουν -μέσω ΤΑΙΠΕΔ και υπουργείου Οικονομικών- ενεργά στρατόπεδα της χώρας σε παραμεθόριες περιοχές, χωρίς μάλιστα τη γνώση του υπουργείου Εθνικής Aμυνας, το οποίο βρίσκεται προ τετελεσμένων γεγονότων.


Το θέμα προέκυψε από την απάντηση που διαβίβασε χθες στη Βουλή ο υφυπουργός Εθνικής Aμυνας Γ. Λαμπρόπουλος σε ερώτημα επτά βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τον Θ. Δρίτσα και αφορά δύο ενεργά στρατόπεδα, το ένα στην περιοχή Λίνδος της Ρόδου (χαρακτηρίζεται μάλιστα ως μονάδα υψηλής επιχειρησιακής ετοιμότητας) και το δεύτερο ένα στρατιωτικό αεροδρόμιο στην περιοχή της Θέρμης στη Θεσσαλονίκη.


Στην απάντησή του ο υφυπουργός σημειώνει χαρακτηριστικά πως στις δύο αυτές περιπτώσεις το Πεντάγωνο, αλλά και τα Γενικά Επιτελεία, έμαθαν για τη μεταβίβαση ενεργών στρατοπέδων μετά τη δημοσίευση της σχετικής απόφασης σε ΦΕΚ, με το ΤΑΙΠΕΔ -και άρα το υπουργείο Οικονομικών- να έχουν λειτουργήσει μονομερώς και το υπουργείο Aμυνας να μαθαίνει τις εξελίξεις αφού πλέον όλα έχουν δρομολογηθεί.


Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην ερώτησή τους καλούσαν την κυβέρνηση να προχωρήσει στην άμεση ανάκληση απόφασης της Διυπουργικής Επιτροπής Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων, με την οποία μεταβιβάστηκε στο ΤΑΙΠΕΔ ακίνητο στη θέση Κάλαθος Λίνδου στη Ρόδο και καταγγέλλουν πως αυτό αποτελεί πρακτική του ΤΑΙΠΕΔ, αφού πωλεί ακόμη και ενεργά στρατόπεδα που βρίσκονται στην παραμεθόριο, με το υπουργείο Εθνικής Αμυνας να μη γνωρίζει τίποτα.


Εγγραφο
Τις καταγγελίες επιβεβαίωσε και στο απαντητικό του έγγραφο ο υπουργός επισημαίνοντας μάλιστα πως «πέραν του στρατοπέδου της Λίνδου, τον περασμένο Απρίλιο η Διυπουργική Επιτροπή είχε λάβει απόφαση για τη μεταβίβαση κατά πλήρη κυριότητα, νομή και κατοχή στο ΤΑΙΠΕΔ, ακινήτου κυριότητας του Ελληνικού Δημοσίου, εμβαδού 1.360.000 τ.μ. στη θέση Θέρμη του νομού Θεσσαλονίκης, χαρακτηριζόμενο ως στρατιωτικό αεροδρόμιο».


«Σε κάθε περίπτωση, τα Γενικά Επιτελεία δεν είχαν ούτε και έχουν μέχρι σήμερα επίσημη ενημέρωση από το υπουργείο Οικονομικών για την παραχώρηση των υπόψη ακινήτων» σημειώνει χαρακτηριστικά στην απάντησή του ο υπουργός Εθνικής Αμυνας.


Μόλις διαπιστώθηκαν οι μονομερείς ενέργειες από το υπουργείο Οικονομικών και το ΤΑΙΠΕΔ, η πλευρά των επιτελείων έστειλε επιστολές στο υπουργείο και το ΤΑΙΠΕΔ.


 


Εθνος

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X