Αρχική / Διάφορα αλλά όχι Αδιάφορα / Γιατί αυτό το ρολόι κοστίζει 1,1 εκ. δολάρια;
Γιατί αυτό το ρολόι κοστίζει 1,1 εκ. δολάρια;  thumbnail

Γιατί αυτό το ρολόι κοστίζει 1,1 εκ. δολάρια;

Ακριβά ρολόγια: σαν να λέμε το φετίχ ανδρών και γυναικών. Υπάρχουν, όμως, και κάποια όρια στη χλιδή και στα χρήματα που διαθέσει κάποιος για να αγοράσει ένα ρολόι που θα κοσμεί το χέρι του. Το ρολόι που έφτιαξε ο οίκος Roger Dubuis ξεπερνάει όλα τα… όρια. Το νέο του μοντέλο «2013 Excalibur Quatuor» κοστίζει 1,1 εκατομμύρια δολάρια και έχει πολλούς λόγους γι' αυτό…


Όπως αναφέρει το Business Insider, καταρχάς μιλάμε για ένα από τα πιο ακριβά ρολόγια στον κόσμο που θα έκαναν ζημιά ακόμα και στην τσέπη κάποιου πλούσιου που θα ήθελε να το αποκτήσει. Εξ ου και δεν υπάρχουν πολλά… χέρια στον κόσμο που το φέρουν.Φέρει πυρίτιο και χρειάστηκαν 2400 ώρες για να κατασκευαστεί, ενώ χρειάστηκαν επτά χρόνια ερευνών, μέχρι να έρθει η στιγμή της κατασκευής. Λειτουργεί με τελείως διαφορετικό τρόπο από ένα συμβατικό ρολόι που χρησιμοποιεί τον μηχανισμό tourbillon και θεωρητικά βελτιώνει σε απόλυτο βαθμό την ακρίβεια της ώρα, αλλά ακόμα και των δευτερολέπτων.Το συγκεκριμένο ρολόι διαθέτει όχι έναν, αλλά τέσσερις μηχανισμούς ελέγχου της ώρας, έτσι ώστε να μην χάνεται ούτε χνάρι χιλιοστού του δευτερολέπτου. Η ακρίβεια των μηχανισμών που δουλεύουν ανά ζεύγη, υπολογίζουν ακόμα και την κίνηση που κάνει το χέρι του… ιδιοκτήτη. Ακόμα και ο ήχος που κάνει το ρολόι διαφέρει από το κλασικό τικ-τακ των άλλων ρολογιών. Οι ειδικοί λένε πως ακούγεται σαν σφύριγμα μηχανής.Το ρολόι αποτελείται από 590 διαφορετικά κομμάτια και έχει δυνατότητα να λειτουργεί συνεχώς επί 40 ώρες. Προτιμήθηκε να φτιαχτεί από πυρίτιο, καθώς ζυγίζει λιγότερο από το ατσάλι και έχει μεγαλύτερη αντοχή. Στην πραγματικότητα το συγκεκριμένο ρολόι δεν πρόκειται να ακολουθήσει τους ρυθμούς της μαζικής παραγωγής, αλλά είναι μόνο για εξειδικευμένους συλλέκτες. Αλλωστε, αυτή τη στιγμή μόλις τρία τέτοια ρολόγια υπάρχουν ανά τον κόσμο!
Πηγή: axortagos.gr 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X