Αρχική / Πολιτισμός / City life / Τί θα δούμε φέτος στο Θέατρο Τέχνης από τον Οκτώβριο;
Τί θα δούμε φέτος στο Θέατρο Τέχνης από τον Οκτώβριο; thumbnail

Τί θα δούμε φέτος στο Θέατρο Τέχνης από τον Οκτώβριο;

Του κήπου η πόρτα είχε μείνει ξεκλείδωτη
Κι ακόμα πιό περίεργο,
Ούτε κι υπήρχαν σκυλιά ένα γύρω.
Αυτό με ησύχασε κι ήμουν έτοιμος να μπω
Ξαφνικά όμως Σαν κατάλαβα πως και οι άλλοι, από τις άλλες πόλεις,
θα είχαν το ίδιο αυτό προνόμιο,
συνέχισα το δρόμο μου πιστεύοντας
πως ήτανε πιό φρόνιμο να μείνω έξω, στ΄ανοιχτά


 Κάρολος Κουν, Του κήπου η πόρτα
Φέτος το Θέατρο Τέχνης συμπληρώνει 60 χρόνια στο Υπόγειο και 30 χρόνια στη Φρυνίχου. Η επέτειος συμπίπτει με την αλλαγή καλλιτεχνικής διεύθυνσης. Ο Διαγόρας Χρονόπουλος έδωσε τη σκυτάλη στην Μαριάννα Κάλμπαρη, σε ένα πνεύμα ομόνοιας και σεβασμού που σπάνια συναντάμε πια σε διαδοχές. Η φράση από το ποίημα του Κάρολου Κουν «Του κήπου η πόρτα» -να μείνω έξω στα ανοιχτά-, δίνει το σήμα ενός πνεύματος, ενός νέου αέρα που πνέει, και ένα πρόγραμμα στο οποίο συνενώνονται παλιές και νέες δυνάμεις του θεάτρου.


Οι θεματικές που παρουσιάστηκαν είναι οι παρακάτω: «2014: 6 χρόνια κρίση / 60 χρόνια Υπόγειο», «Νεοελληνικό έργο/ χορός / μουσική», «Το μυστήριο της επιβίωσης», «Η δίψα για ζωή», «Ο θάνατος της αθωότητας / Γάλλοι συγγραφείς μιλούν για τον έρωτα», «Ο θάνατος της πνευματικότητας», «Ο κύκλος του αίματος», «Ο κύκλος της ιστορίας». Η σύγχρονη ελληνική δημιουργία, χορός και μουσική, έργα του κλασικού και σύγχρονου ρεπερτορίου πρωταγωνιστούν στο πρόγραμμα με ονόματα όπως Νίκος Μαστοράκης, Έκτορας Λυγίζος, Μαριάννα Κάλμπαρη, η ομάδα Blitz, Άρης Μπινιάρης, Άντζελα Μπρούσκου, Γιάννης Μόσχος, Γιάννος Περλέγκας, Λένα Κιτσοπούλου, Χαράλαμπος Γωγιός, η ομάδα χορού «Κι όμΩς κινείται», η Μαριάννα Κάλμπαρη, η Άντρη θεοδότου, ο Σταύρος Γασπαράτος κ.ά. 


 


 


 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X