Zουμερές χοιρινές μπριζόλες με καραμελωμένα κρεμμύδια

<h4 class="title">Υλικά</h4>
<p><em>Για 2-4 άτομα</em><br /><br />4 χοιρινές μπριζόλες κόντρα με κόκκαλο<br />3 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες<br />1 ½  φλιτζάνι ζωμό βοδινού<br />6 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας<br />2 κουταλιές της σούπας μαύρη ζάχαρη<br />1 κουταλάκι λευκό ξύδι<br />1 κουταλάκι θυμάρι<br />2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο<br />αλάτι<br />πιπέρι</p>
<p> </p>
<div> </div>
<p> </p>
<h4 class="title">Εκτέλεση</h4>
<p>Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ζωμό με 3 κουταλιές της σούπας σόγια, το ξύδι και τη ζάχαρη μέχρι αυτή να διαλυθεί.<br />Αλατοπιπερώνουμε το χοιρινό και το πασπαλίζουμε με θυμάρι.<br /><br /> Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά.<br />Προσθέτουμε τις μπριζόλες και τις μαγειρεύουμε για 5 – 7 λεπτά από κάθε πλευρά.<br /><br />Μεταφέρουμε το χοιρινό σ' ένα πιάτο.<br />Ρίχνουμε το μείγμα του ζωμού στο τηγάνι και το αφήνουμε να πάρει μια βράση.<br /><br />Ρίχνουμε στο τηγάνι τα κρεμμύδια, σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά.<br />Με μια τρυπητή κουτάλα βγάζουμε τα κρεμμύδια και τα βάζουμε πάνω στις μπριζόλες. Δυναμώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε την υπόλοιπη σόγια.</p>
<p><br />Μαγειρεύουμε για 3 λεπτά περίπου μέχρι να χυλώσει η σος.<br />Μ' ένα κουτάλι την βάζουμε πάνω στο κρέας και τα κρεμμύδια και σερβίρουμε.</p>
<p> </p>
<div> </div>
<p><br class="break" /><br class="break" /></p>
<h4 class="title">Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά</h4>

Σχετικά άρθρα