Αρχική / Ψυχολογία / Οικογένεια / Πώς θα γίνετε φίλη με το παιδί σας;
Πώς θα γίνετε φίλη με το παιδί σας; thumbnail

Πώς θα γίνετε φίλη με το παιδί σας;

Είστε πέρα και πάνω από όλα η μητέρα των παιδιών σας. Μπορείτε, όμως, σίγουρα να γίνετε και φίλη τους, χωρίς ο ένας ρόλος να αποκλείσει τον άλλο. Για να το καταφέρετε θα πρέπει, καταρχάς, να ορίσετε τι σημαίνει ο όρος «φίλη». Τα όρια είναι βασικά σε αυτό το βήμα.Το παιδί σας αναζητά τη συμβουλή και την καθοδήγησή σας. Για εκείνο αποτελείτε πρότυπο. Το κλειδί, όμως, για να μπορέσετε να συνδυάσετε τους δυο ρόλους βρίσκεται στο δικαίωμά σας να λέτε όχι. Είναι σημαντικό να ξεχωρίζετε τις περιστάσεις στις οποίες πρέπει να είστε γονιός και να μην φοβάστε να του θέτετε όρια, τα οποία θα πρέπει να σέβονται και οι δυο πλευρές.

Για να αποφύγετε να χάσετε τον έλεγχο, καλό θα ήταν να μην του δείχνετε ότι προσπαθείτε υπερβολικά να επικοινωνήσετε μαζί του φιλικά. Φροντίστε να αποφεύγετε τα άκρα. Ούτε να το κακομαθαίνετε, κάνοντάς του όλα τα χατίρια, ούτε να το απομακρύνετε, με το να ανακατεύεστε συνέχεια στη ζωή του.

Το παν, λοιπόν, είναι η τήρηση των κανόνων που εσείς ως γονιός έχετε θέσει και η αποδοχή των συνεπειών από την πλευρά του, σε αντίθετη περίπτωση. Να θυμάστε ότι όσο φιλικά και αν στέκεστε δίπλα του, δε θα πρέπει ποτέ να είστε παραπάνω φίλη από μητέρα του. 

 

www.manamia.gr

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X