Αρχική / Διατροφή / Δίαιτα / Ο καλύτερος τρόπος για να χάσεις γρήγορα πολλά κιλά;
Ο καλύτερος τρόπος για να χάσεις γρήγορα πολλά κιλά;  thumbnail

Στέλλα , 17 ετών

Ο καλύτερος τρόπος για να χάσεις γρήγορα πολλά κιλά;

Αναγνώστριά μας ρωτά:


Είμαι 17χρονών και είμαι 127 κιλά και προσπάθησα να κάνω πολλές φορές δίαιτα και δεν τα κατάφερα πώς μπορώ να τα χάσω γρήγορα δε νιώθω κιλά με όλα αυτά τα κιλά; 


Με εκτίμηση, 


Φιλίππου Αμαλία
Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος 
Επιστημονική Συνεργάτης Χαροκοπείου Πανεπιστημίου 

Δυστυχώς στο κείμενό σου δε μας αναφέρεις το ύψος σου για να υπολογίσω το Δείκτη Μάζας Σώματός σου και ένα ενδεικτικό για εσένα ιδανικό βάρος. Σε κάθε περίπτωση, αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να σταματήσεις να κάνεις συνέχεια δίαιτες! Για να χάσεις βάρος και να μπορέσεις να διατηρήσεις την απώλεια πρέπει να ακολουθήσεις ένα ισορροπημένο διατροφικό πρόγραμμα που θα είναι επαρκές σε θρεπτικά συστατικά και θα πλησιάζει τις συνήθειες και τις προτιμήσεις σου χωρίς να αποτελεί για εσένα και την καθημερινότητά σου κάτι "ξένο" και "δύσβατο" γιατί αυτό θα σε οδηγήσει αργά ή γρήγορα να τα παρατήσεις. Ένας πτυχιούχος διαιτολόγος θα σε συμβουλεύσει και θα σε καθοδηγήσει υπεύθυνα έτσι ώστε να σχεδιάσετε μαζί ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα διατροφής που θα μπορέσεις να εντάξεις στη ζωή σου εύκολα. Παράλληλα με τη διατροφή σου, θα πρέπει να εστιάσεις και στο πόσο ασκείσαι μέσα στην εβδομάδα σου. Μπορείς να ξεκινήσεις με κάτι απλό όπως γρήγορο περπάτημα ή ποδήλατο και στην πορεία να εντοπίσεις και να επιλέξεις κάτι που σε ευχαριστεί και σου αρέσει όπως χορός, γυμναστική στο σπίτι, κολύμβηση ή κάποιο άθλημα. Συνδυάζοντας διατροφή και άσκηση τα αποτελέσματα στο σώμα σου θα είναι πιο θεαματικά, πιο ανώδυνα και πιο γρήγορα. Καλή αρχή!

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X