Αρχική / Σεξ / Ζευγάρι / Γιατί πληγώνουμε εκείνους που αγαπάμε;
Γιατί πληγώνουμε εκείνους που αγαπάμε;  thumbnail

Γιάννης, 29 ετών

Γιατί πληγώνουμε εκείνους που αγαπάμε;

Aναγνώστης μας ρωτά: 


Υπάρχει μία κοπέλα η οποία μου έδειξε ενδιαφέρον και εγώ απο ανασφάλεια γινόμουν απότομος και νευρικός…Τώρα με κοιτά με ένα βλέμα απογοήτευσης και θλίψης. Πώς μπορώ να επανορθώσω ;Ειλικρινά την αγαπάω…


Στο ερώτημά σας απάντησε ο ψυχοθεραπευτής, Δημήτρης Κατσαρός Αγαπητέ αναγνώστη:

 

Διαβάζοντας την αφήγησή σας απέκτησα την αίσθηση πως μιλάτε σε κάποιον που θα σας συγχωρέσει και δείχνοντας εμπράκτως τη συγχώρεση αυτή θα σας δείξει και τον τρόπο με τον οποίο θα προσεγγίσετε την κοπέλα στην οποία εκδηλώσατε την κακή συμπεριφορά σας να είστε "απότομος" και "νευρικός". Αυτό μου ήρθε στο νου από τη φράση σας "ειλικρινά την αγαπάω". Σαν να νιώθετε πως τα συναισθήματα είναι ανίσχυρα να ασκήσουν έλξη και πειθώ αφού έχετε θυμώσει με το άτομο για το οποίο προορίζονται. Αναρωτιέμαι γιατί δεν μπορείτε να θυμώνετε με ένα πρόσωπο που νιώθετε και αγάπη; Αναρωτιέμαι μήπως αυτό είναι που σας φοβίζει απέναντί της. Ότι δηλαδή χρειάζεται κάποιος ιδιαίτερος χειρισμός προκειμένου να την πείσετε αφού "τα κάνατε έτσι". Δεδομένου ότι δεν έχετε ιδιαίτερη οικειότητα μ'αυτή την κοπέλα αναρωτιέμαι επίσης μήπως φοβάστε πως θύμωσε μαζί σας αφού εσείς θυμώσατε σ'αυτήν "παρ'όλο που την αγαπάτε". Γιατί αν θυμώνετε μαζί της τώρα που δεν έχετε ιδιαίτερη οικειότητα πόσο μάλλον όταν θα'στε μαζί. Όμως αυτές οι αναλογίες είναι νοητικές και αφορούν σκέψεις. Η ζωή και η πραγματικότητα αναγκάζουν τις σκέψεις να αναθεωρηθούν. Αν λοιπόν εγώ σας δώσω μια συμβουλή για το "τί να κάνετε" ουσιαστικά μπαίνω στη διαδικασία να επικυρώσω το σενάριό σας: Ότι θυμώσατε παράλογα, ότι χρειάζεται ειδικό χειρισμό η κοπέλα μετά από την έκρηξή σας και ότι δε μπορείτε να θυμώνετε με κάποια που λέτε πως αγαπάτε. Δεν είναι άδικο για σας αυτό; Προτιμήστε να βρεθείτε μαζί της παρόλο που έχετε υπάρξει απότομος, να δείτε πως θα συμπεριφερθεί και μιλήστε της. Όχι απαραίτητα για αυτό που θέλετε απ' αυτήν. Ίσως για κάτι άσχετο, για κάτι απλό, καθημερινό, ανθρώπινο… Με υπομονή και ελπιδα. 


Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X