Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / "Ξεσκονίζουν" τώρα και όσους παραιτήθηκαν για πλαστά δικαιολογητικά
"Ξεσκονίζουν"  τώρα και όσους παραιτήθηκαν για πλαστά δικαιολογητικά thumbnail

"Ξεσκονίζουν" τώρα και όσους παραιτήθηκαν για πλαστά δικαιολογητικά

«Ξεσκονίζουν» τα δικαιολογητικά και όσων παραιτήθηκαν από τη θέση τους.


«Μπλόκο» σε όσους υπαλλήλους του Δημοσίου είχαν προσληφθεί με πλαστά δικαιολογητικά και τώρα σπεύδουν να παραιτηθούν, προκειμένου να αποφύγουν τις κυρώσεις, στήνει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. 

Νομοθετική ρύθμιση θα κατατεθεί στη Βουλή προκειμένου να θωρακιστεί το ισχύον θεσμικό πλαίσιο, ορίζει ότι ουδείς μπορεί να αποχωρήσει εάν δεν ολοκληρωθεί ο έλεγχος των πιστοποιητικών.

Μετά την έναρξη της διαδικασίας ελέγχου των πιστοποιητικών διορισμού, σύμφωνα με τα Νέα, υπήρξαν στο πρώτο 8μηνο του έτους περίπου 150 αιτήσεις για οικειοθελείς παραιτήσεις υπαλλήλων, χωρίς σε αυτές να υπολογίζονται οι αποχωρήσεις λόγω συνταξιοδότησης.

Σε περίπτωση που εντοπιστούν πλαστά δικαιολογητικά, τότε δεν θα ισχύει το αίτημα παραίτησης ή συνταξιοδότησης, αλλά θα γίνεται ανάκληση του διορισμού.

Τέλος, καθιερώνεται αυτεπάγγελτος έλεγχος πριν από κάθε υπηρεσιακή μεταβολή, ακόμα και πριν από μετάταξη ή μεταφορά του υπαλλήλου σε άλλη θέση.


 


kontranews.gr 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X