Αρχική / More / Celebrity news / H Γιάννα Αγγελοπούλου Δασκαλάκη θα φέρει τον Κλίντον στην Αθήνα
H Γιάννα Αγγελοπούλου Δασκαλάκη θα φέρει τον Κλίντον στην Αθήνα  thumbnail

H Γιάννα Αγγελοπούλου Δασκαλάκη θα φέρει τον Κλίντον στην Αθήνα

Στην Αθήνα έρχεται, για πρώτη φορά στην Ευρώπη και τη Μεσόγειο, το ίδρυμα Κλίντον, το οποίο θα διοργανώσει στην ελληνική πρωτεύουσα το CGI Mediterranean τον Ιούνιο, έπειτα από πρωτοβουλία της Γιάννας Αγγελοπούλου.


Ο πρόεδρος του ιδρύματος και πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον, δήλωσε ότι «Το CGI Ελλάδας και των υπόλοιπων Ευρωπαϊκών και Μεσογειακών χωρών θα δώσει την ευκαιρία σε ηγέτες, να συναντηθούν και να αναζητήσουν λύσεις για τις σημαντικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ευρύτερη περιοχή, όπως η ανεργία των νέων, η κοινωνική και οικονομική μεταβλητότητα. Μέσω νέων Δεσμεύσεων-στην-Πράξη θα μπορέσουν να αναδείξουν τις τεράστιες δυνατότητες ανάπτυξης ολόκληρης της γεωγραφικής περιοχής».


Από την πλευρά της η Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη, στην κοινή της παρουσίαση με τον πρόεδρο Κλίντον, επισήμανε ότι «Σήμερα είμαι ιδιαίτερα υπερήφανη που με δική μου πρωτοβουλία θα φιλοξενηθεί για πρώτη φορά στην Ευρώπη και στη χώρα μου, την Ελλάδα, το CGI» προσθέτοντας «Τα τελευταία 5 χρόνια είχα την ιδιαίτερη τιμή να είμαι μέλος του CGI. Ένας από τους λόγους που θέλω να συμμετέχω στην πρωτοβουλία του Ιδρύματος Clinton, είναι το ήθος και η στρατηγική τού να μετατρέπουμε Ιδέες σε Πράξεις, "Turning Ideas Into Actions"».


Σημειωτέον ότι το Ιδρυμα Κλίντον, εκτός από το Ετήσιο Συνέδριο που διοργανώνεται κάθε Σεπτέμβριο στη Νέα Υόρκη, πραγματοποιεί συναντήσεις και συνέδρια τα οποία συμπεριλαμβάνουν τα CGI America και CGI University.


Τα τελευταία δύο χρόνια η Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη έχει στηρίξει πρωτοβουλίες Ελλήνων φοιτητών στο πλαίσιο του CGI University, ενισχύοντάς τους οικονομικά για την υλοποίηση των προτάσεων και πρωτοβουλιών τους.


To CGI έχει επίσης προωθήσει το μοντέλο των πραγματοποιήσιμων Δεσμεύσεων [commitment-making] σε διεθνή πλαίσια, διοργανώνοντας συνέδρια με συγκεκριμένους θεματικούς στόχους, ώστε να ισχυροποιούνται συνεργασίες και να αναπτύσσονται νέες Δεσμεύσεις-στην-Πράξη [Commitments to Action] σε παγκόσμιο επίπεδο.


Το CGI Ελλάδας και Μεσογείου 2015 θα συνεχίσει αυτή την παράδοση. Οι συμμετέχοντες θα προτείνουν και θα παρουσιάσουν λύσεις και προτάσεις για μακροχρόνια οικονομική ανάπτυξη και ανταγωνιστικότητα για τις χώρες της Μεσογείου, με Δεσμεύσεις σε τομείς όπως η απασχόληση των νέων, η οικονομική δραστηριότητα, οι νέες θέσεις εργασίας και η "πράσινη" ανάπτυξη.
Πηγή: axortagos.gr 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X