Σταματάει η Δερβένη

Η Αγνή Δερβένη αποφάσισε να σταματήσει να την αθλητική της καριέρα μόλις στα 27 της χρόνια.
Όπως η ίδια εξήγησε εκείνο που την οδήγησε σε αυτή της την απόφαση ήταν τα πολλά προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε. Η Αγνή Δερβένη, φεύγει από τον στίβο, έχοντας την πέμπτη καλύτερη επίδοση όλων των εποχών στην Ελλάδα στα 400μ με 52.47. Η 27χρονη δρομέας δεν κλείνει την καριέρα της όπως θα ήθελε, αφού τρεις μέρες την το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα υπέστη διάστρεμμα και αγωνίστηκε με πρησμένο πόδι. Αποτέλεσμα να χάσει την πρόκριση για την Ζυρίζη. Το 2009 και το 2013 στους Μεσογειακούς αγώνες είχε κρεμάσει το χάλκινο μετάλλιο στα 4Χ100μ.
«Πολλά πράγματα με οδήγησαν στην απόφαση να σταματήσω. Μεταξύ αυτών τα συνεχόμενα προβλήματα που δεν μου επέτρεψαν να τρέξω όπως θα ήθελα. Νομίζω πως δεν μπορώ πια να κάνω κάτι περισσότερο από αυτό που έχω κάνει έως τώρα. Από εκεί και πέρα ένιωσα πως ήρθε η στιγμή να κάνω και άλλα πράγματα στη ζωή μου», είπε η Δερβένη.
«Είμαι πολύ ευχαριστημένη από όλα όσα έζησα αυτά τα χρόνια. Έμαθα πολλά μέσα από τις επιτυχίες και τις αποτυχίες, μέσα από τα προβλήματα και τις χαρές. Είμαι περήφανη που κατάφερα να τρέξω 52.47 και είναι η 5η επίδοση όλων των εποχών στη χώρα», τόνισε η 27χρονη.
«Ευχαριστώ την Μαίρη Σωτηρακοπούλου με την οποία δουλέψαμε πολύ καλά, όμως, διάφορες συγκυρίες δεν μας άφησαν να ολοκληρώσουμε την προσπάθεια μας, όπως θα θέλαμε. Είμαι πολύ χαρούμενη που δούλεψα στο γκρουπ της, στο οποίο πρώτα από όλα κυριαρχεί η έννοια της ομάδας», είπε η αθλήτρια, που πριν τη Σωτηρακοπούλου συνεργάστηκε με τον Μιχάλη Αναγνώστου. «Εύχομαι στα νέα παιδιά να πετύχουν τους στόχους τους, είναι ευχάριστο και σημαντικό πως έρχονται πολλά νέα παιδιά από πίσω», δήλωσε κλείνοντας την Δερβένη.

Σχετικά άρθρα