Ζιάγκος: «Η ΑΕΚ έχει παρόν και μέλλον»

Ως ιστορική χαρακτήρισε ο Βαγγέλης Ζιάγκος τη σημερινή ημέρα για την ΑΕΚ μετά από τη νίκη – πρόκριση επί του Κολοσσού Ρόδου.

«Σήμερα ήταν μία ιστορική μέρα για εμάς. Μέρα ιστορίας γιατί όπως είχαμε υποσχεθεί πριν από δύο χρόνια, έχοντας επιτελέσει ένα καθήκον ιδιαίτερο, παίξαμε το πρώτο επίσημο παιχνίδι ως ομάδα Α1 μετά από τρία χρόνια. Σε επίπεδο Κυπέλλου νικήσαμε μετά από τέσσερα χρόνια. Να ευχαριστήσω τους παίκτες που αντιλήφθηκαν την ιστορικότητα της μέρας αυτής και ανταποκρίθηκαν. Μου δίνεται η ευκαιρία να κάνω μία μικρή ανασκόπηση των 10-15 τελευταίων ημερών. Εμείς θέλαμε να βάλουμε στο μυαλό των παικτών κάποια πράγματα, καθώς πριν από 20 μέρες δεν υπήρχαμε. Έτσι, η ευτυχία είναι στο πολλαπλάσιο. Σήμερα, η ομάδα όχι μόνο υπάρχει, αλλά έχει παρόν και μέλλον. Και αυτά δεν έγιναν από μόνα τους. Κάποιοι άνθρωποι κατέθεσαν τη ψυχή τους».

Για τον αγώνα: «Οι συγκεκριμένες συνθήκες δεν ευνοούν στο να απαιτούμε πολλά πράγματα από τα παιδιά. Το ρόστερ δεν έχει κλείσει. Οι τέσσερις ξένοι είναι στην Ελλάδα μία εβδομάδα. Κάθε εβδομάδα κάνουμε και σε άλλο γήπεδο προπονήσεις. Καλώς εχόντων των πραγμάτων θα έχουμε μία μόνιμη έδρα. Δεν έχουμε τη δυνατότητα να περάσουμε τη φιλοσοφία στους παίκτες. Έτσι, προσπαθήσαμε να περάσουμε σύντομα αυτά που θέλουμε στα παιδιά. Μας ικανοποιεί το αποτέλεσμα, καθώς βάλαμε το νερό στ’ αυλάκι. Είμαστε προσγειωμένοι γιατί ξέρουμε τις δυνατότητές μας. Κάθε μέρα είναι σημαντική γι αυτή την προσπάθεια».

Για τον Βέρνον Γκούντριτζ, ο οποίος δεν έχει έρθει στην Αθήνα: «Ο βασικός σέντερ της ομάδας δεν έχει έρθει. Έχει δοθεί προθεσμία και τον περιμένουμε».

Σχετικά άρθρα