Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα: Πώς θα πάρετε έως και 400 ευρώ το μήνα
Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα: Πώς θα πάρετε έως και 400 ευρώ το μήνα thumbnail

Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα: Πώς θα πάρετε έως και 400 ευρώ το μήνα

Μετά τα μέσα Οκτωβρίου αναμένεται σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση να προχωρήσει σε ανακοινώσεις για την πρώτη πιλοτική εφαρμογή του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος σε 13 δήμους, το οποίο θα εξασφαλίζει στους δικαιούχους του έως και 400 ευρώ το μήνα.


Όπως αναφέρει η Καθημερινή, ήδη έχουν ξεκινήσει οι πρώτες διασταυρώσεις του υπουργείου Εργασίας, μέσω της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης και στόχος είναι η επιλογή των δικαιούχων να γίνει βάσει του πραγματικού τους εισοδήματος σε πραγματικό χρόνο.


Έτσι το υπουργείο Εργασίας, το ΙΚΑ και ο ΟΑΕΔ χτενίζουν τα αρχεία τους και ψάχνουν τους δικαιούχους του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, όχι βάσει των δηλωθέντων εισοδημάτων τους της προηγούμενης χρονιάς, αλλά του μισθού που παίρνουν αυτή τη στιγμή.


Στο πραγματικό εισόδημα των δικαιούχων δεν θα υπολογίζονται:


• Το 20% από μισθωτές υπηρεσίες, του εισοδήματος με δελτίο παροχής υπηρεσιών ή εργόσημο καθώς και το ποσό από πηγές κατάρτισης.
• Τις εισφορές κοινωνικής ασφάλισης, αλληλεγγύης κ.λπ.
• Τα επιδόματα αναπηρίας, διατροφικού ΑΜΕΑ, επιμέλειας με δικαστική απόφασης.
• Τη συνολική φορολογητέα αξία της ακίνητης περιουσίας, που δεν πρέπει να υπερβαίνει τις 90.000 ευρώ κατ’ άτομο, και η οποία προσαυξάνεται κατά 15.000 ευρώ για κάθε επιπλέον ενήλικα και κατά 10.000 για κάθε ανήλικο, με ανώτατο όριο τις 200.000 ευρώ.


 


Star.gr 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι, η λειτουργία του online chat θα πραγματοποιείται καθημερίνα Δευτέρα με Κυριακή και ώρες 18.00-21.00.

Μέγιστη χρονική διάρκεια συνομιλίας 15 λεπτά.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή σας μέχρι τώρα.

Με εκτίμηση,

Η ομάδα του boro.gr

Κάντε click για να αρχίσετε
X