«Χαστούκι» από Απόλλωνα!

Στο πρώτο του επίσημο ματς ο Απόλλων Καλαμριάς «σκότωσε» τον ΠΑΟΚ (1-0), ο οποίος αντιμετώπισε πολλά προβλήματα, με μεγαλύτερο την αδυναμία δημιουργίας φάσεων. Σκόρερ για τους γηπεδούχους ο Ευσταθίου

Πολλά προβλήματα αντιμετώπισε ο ΠΑΟΚ, γνωρίζοντας τελικά την ήττα από τον Απόλλωνα Καλαμαριάς (1-0) στο Καυταντζόγλειο. Οι γηπεδούχοι στο πρώτο επίσημο ματς της εφετινής σεζόν σκόραραν καταπληκτικό γκολ με τον Αυσταθίου και κράτησαν μέχρι το τέλος, καθώς ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να δημιουργήσει φάσεις. Την απόκρουση του αγώνα και ίσως ολόκληρης της αγωνστικής έκανε ο Βρονταράς!

Α’ Ημίχρονο: Με 4-3-3 παρέταξε τον ΠΑΟΚ ο Άγγελος Αναστασιάδης με πολλά νέα πρόσωπα στη σύνθεση. Ο δικέφαλος είχε διάθεση, πίεσε τον Απόλλωνα, όμως οι γηπεδούχοι έπαιξαν καλά την κόντρα επίθεση και δημιούργησαν προβλήματα στην άμυνα των “ασπρόμαυρων”, οι οποίοι αντιμετώπισαν πρόβλημα στο αμυντικό τρανζίσιον. Στο 15′ το σουτ του Παπαδόπουλου πέρασε ελάχιστα άουτ, ενώ στο 18′ ο Απόλλωνας πλήγωσε την άμυνα του δικεφάλου. Το καταπληκτικό σουτ του Χρήστου Ευσταθίου άφησε “άγαλμα” τον Γιακουμή και καρφώθηκε ψηλά στο δεξί γάμα της εστίας του. Ο Απόλλωνας πήρε το προβάδισμα και ο ΠΑΟΚ συνέχισε να πιέζει, δίχως όμως να βγάλει τις φάσεις που θα ήθελε ο Άγγελος Αναστασίάδης. Ο Απόλλωνας αμύνθηκε καλά και κατάφερε να κρατήσει το προβάδισμα μέχρι το σφύριγμα της λήξης.

Β’ Ημίχρονο: Πρόβλημα στην δημιουργία αντιμετωπισε ο δικέφαλος σε όλο το ματς, κι αυτό φάνηκε στο δεύτερο μέρος, όταν κλήθηκε να πιέσει και να φτιάξει φάσεις προκειμένου να σκοράρει. Δεν κατάφερε να τελειώσει προσπάθειες. Μετά την είσοδο του Αθανασιάδη έφτιαξε την μοναδική πολύ μεγάλη ευκαιρία στο ματς. Η κεφαλιά του Έλληνα φορ κρέμασε τον Βρονταρά όμως ο τερματοφύλακας του Απόλλωνα με μπια εξαιρετικά δύσκολη προσπάθεια έβγαλε με το ένα χέρι πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή. Πέρα από αυτή τη φάση δεν θα ήταν υπεβολή να γράψουμε ότι ο Απόλλωνας στο πρώτο του επίσημο ματς για εφέτος κράτησε με σχετική ευκολία αυτό το 1-0. Πρόσεξε πολύ την άμυνα του και δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα. Μάλιστα, ο Απόλλωνας έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 90+2′ όταν ο Αναστασίου έπιασε το σουτ από το γύρισμα του Καράμπελα αλλά ο Γιακουμής μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια.

Που κρίθηκε: Στο καταπληκτικό γκολ του Ευσταθίου και στην αδυναμία του ΠΑΟΚ να δημιουργήσει αξιόλογες τελικές. Σημαντική η επέμβαση του Βρονταρά στη φάση του 60′. Απεσώβησε σίγουρο γκολ που θα μπορούσε να είχε αλλάξει πολλά στον αγώνα.

Παίκτης από χρυσάφι: Μοιρασμένος ο τίτλος ανάμεσα σε Ευσταθίου που σημειώσετο καταπληκτικό γκολ στο πρώτο ημίχρονο και Βρονταρά ο οποίος με τεράστια επέμβαση διατήρησε το 1-0.

Η σφυρίχτρα: Πολλές κίτρινες έβγαλε ο Μήτσιος, όμως η αλήθεια είναι ότι ήταν ένα αρκετά σκληρό ματς με άτσαλα μαρκαρίσματα. Φυσικά και θα μπορούσε να είχε αποφύγει μερικές. Ωστόσο, δεν έκανε το μεγάλο λάθος.

Σχετικά άρθρα