Αρχική / More / Τα νέα της ημέρας / Πως στήθηκε το «πάρτι» μονιμοποιήσεων στο Δημόσιο
Πως στήθηκε το «πάρτι» μονιμοποιήσεων στο Δημόσιο  thumbnail

Πως στήθηκε το "πάρτι" μονιμοποιήσεων στο Δημόσιο

«Κραυγαλέες» περιπτώσεις παράνομων νομιμοποιήσεων δημοσίων υπαλλήλων.

Συγκλονιστικά είναι τα στοιχεία που φέρνουν στο φως της δημοσιότητας τα πρώτα αποτελέσματα των ελέγχων που κάνουν οι επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης.


Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των ερευνώ ένα τεράστιο πάρτι παρανομιών και παρατυπιών είχε στηθεί στον δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα.


Από τους πρώτους ελέγχους προκύπτει ότι δεκάδες μετατροπές συμβάσεων από ορισμένου χρόνου σε αορίστου παρουσιάζουν προβλήματα. Σύμφωνα με το Έθνος, τα περισσότερα αφορούν στον προαπαιτούμενο χρόνο προϋπηρεσίας και στη γνησιότητα δικαιολογητικών.
Μάλιστα σε ορισμένες υπηρεσίες οι περιπτώσεις παρατυπιών στις μετατροπές των συμβάσεων δεν είναι απλά μια και δυο αλλά πολλές περισσότερες.


Χαρακτηριστηκότερες αυτών οι εξής περιπτώσεις:
-Δήμος Ρεθύμνου: Από τον έλεγχο 98 συμβάσεων έχουν εντοπιστεί προβλήματα σε 68 περιπτώσεις
-Δήμος Ασπροπύργου: Επί συνόλου 420 συμβάσεων υπάρχουν ενδείξεις για προβλήματα στο 30% αυτών
-Υπουργείο Πολιτισμού: Εντοπίζονται παρατυπίες σε περισσότερες από 480 νομιμοποιήσεις από το σύνολο των 1.720 φακέλων που εξετάζονται.
-Δήμος Αθηναίων: Έχουν εντοπιστεί 63  υπάλληλοι με πλαστά πτυχία, εκ των οποίων οι 35 ήδη απολύθηκαν. Για τους υπολοίπους 28 βρίσκεται σε εξέλιξη ΕΔΕ.


Kontranews.gr 

Comments

X

Αγαπητοί αναγνώστες,

Σας ενημερώνουμε ότι το boro.gr προσφέρει καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη με επαγγελματίες ψυχολόγους.

Κάντε κλίκ εδώ για να συνδεθείτε και να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας.
X